Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Koris Kamēr... trešo reizi uzvar Eiropas kormūzikas Grand Prix konkursā

Jauniešu koris Kamēr… galvenā diriģenta Aivja Gretera vadībā savu 30. jubilejas sezonu ir sācis ar uzvaru Eiropas kormūzikas Grand Prix, kas 24. augustā norisinājās Areco, Itālijā, un pulcēja sešu pasaules prestižāko koru konkursu uzvarētājus, informēja kora pārstāve Madara Ambrēna.

Koris līdz ar to ir vienīgais kolektīvs no Latvijas, kas ieguvis šo augsto godalgu, un ir kļuvis par vienīgo kori pasaulē, kas šo balvu tās pastāvēšanas vēsturē izcīnījis trīs reizes.

Lai kvalificētos Eiropas kormūzikas Grand Prix izcīņai, koriem vispirms jāuzvar kādā no sešiem Eiropas koru konkursiem, kas notiek Debrecenā, Varnā, Tolosā, Mariborā, Areco un Tūrā. Jauniešu koris Kamēr… savu ceļazīmi uz lielo finālu ieguva, pērn oktobrī triumfējot konkursā Tolosā, Spānijā.

Koris Kamēr… šo titulu iepriekš ieguvis 2004. gadā tā dibinātāja Māra Sirmā vadībā un 2013. gadā kopā ar diriģentu Jāni Liepiņu. Kopš dibināšanas jauniešu koris Kamēr… uzvarējis vairāk nekā 100 starptautiskos konkursos, tai skaitā pieckārt triumfējis Vispārējo latviešu Dziesmu un Deju svētku Koru karos. Jauniešu balsis jau daudzus gadus skolo Jolanta Strikaite-Lapiņa un Ansis Sauka.

Aivis Greters ir Kamēr… mākslinieciskais vadītājs kopš 2018. gada. Bakalaura grādu kora diriģēšanā ieguvis 2017. gadā Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā asoc. prof. Jāņa Lindenberga un asoc. prof. Andra Veismaņa klasē. Pilnveidojis prasmes Stokholmas Karaliskajā mūzikas akadēmijā Zviedrijā. Šobrīd Aivis Greters turpina studijas JVLMA simfoniskā orķestra diriģēšanā pie asoc. prof. M. Ozoliņa.

Jaunus dziedātgribētājus koris gaida 28. augustā un 9. septembrī plkst. 18 Rīgas Valsts 1. ģimnāzijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja