Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Trešdiena, 8. maijs
Staņislava, Staņislavs, Stefānija

Koris "Latvija" šosezon jau trešo reizi dziedās Amsterdamas "Concertgebouw"

Valsts Akadēmiskais koris Latvija kopā ar Nīderlandes Radio kori Amsterdamas “Concertgebouw” zālē  23. Aprīlī atskaņos Braunfelsa “Te Deum”, no Amsterdamas, kur jau notiek kopīgie mēģinājumi pavēstīja kora producente Ieva Vītiņa. Te Deum atskaņojumā piedalīsies arī Nīderlandes Filharmoniskais orķestris. Solisti būs Megana Millere (soprāns)  un Rojs Korneliuss (tenors), bet pie diriģenta pults —  Markus Stencs. 

Valsts Akadēmiskais koris Latvija šajā sezonā uz Amsterdamu devies jau trešo reizi. Šoreiz, Nīderlandes Radio 4 rīkotajā ciklā “Sestdienas matinē” ir izraudzīts Latvijā mazpazīstama vācu komponista Valtera Braunfelsa (Walter Braunfels) garīgais opuss “Te Deum”. Braunfelss dzīvojis un strādājis 20. gadsimta pirmajā pusē, un bija atzīts komponists un pianists laikā starp Pirmo un Otro pasaules karu, taču pēc savas nāves 1954. gadā ticis aizmirsts. Pēdējos gados atdzimusi interese par Braunfelsa mūziku. Īpašu ievērību izpelnījusies viņa opera “Putni”, kas veidota pēc tāda paša nosaukuma sengrieķu rakstnieka Aristofana darba motīviem. 

Sestdienas matinē koncerta programmā iekļauta arī Gustava Mālera 10. simfonija, kas zināma kā ievērojamā komponista pēdējais darbs. Līdz savam nāves brīdim Mālers bija paguvis izstrādāt galvenās muzikālās līnijas šim darbam, taču nepaspēja pabeigt orķestrāciju. 

Interesanti, ka 17. aprīlī notikušajā Eiroradio Pūpolsvētdienas koncertmaratonā “Palm Sunday” Latvijas Radio programma “Klasika” tiešraidē no Amsterdamas “Concertgebouw” atskaņoja J.S. Baha “Sv. Jāņa pasiju” Nīderlandes Radio kora, solistu, Amsterdamas Karaliskā Concertgebouw orķestra un diriģenta Jana Vilema de Frīnda izpildījumā, bet pēc tam uzreiz pārraidīja Valsts Akadēmiskā kora Latvija piedāvāto svētku koncertu Rīgas Sv. Jāņa baznīcā ar F. Martēna Mesu dubultkorim un Ē. Ešenvalda oratoriju “Kristus ciešanas un augšāmcelšanās”. Sestdienas koncertu Amsterdamā, kurā koris “Latvija” muzicēs kopā ar Nīderlandes Radio kori, būs iespējams klausīties tiešraidē sestdien, 23. aprīlī plkst. 15.15 pēc Latvijas laika interneta vietnē vietnē:http://old.radio4.nl/page/concertagenda_concertseries/detail/355


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja