Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Latvijā pirmo reizi viesosies Teatro di Milano baleta trupa

21. jūlijā Dzintaru koncertzālē Jūrmalas festivālā ar baletuzvedumu _Viva Verdi _pirmo reizi Latvijā uzstāsies Milānas operas un baleta teātra _Teatro di Milano _baleta trupa, informēja koncertzāles pārstāve Dace Ankipāne.

Divcēlienu baletuzvedums Viva Verdi ir viens no atzītākajiem un augstāk novērtētajiem trupas priekšnesumiem, kurā divdesmit dejotāju piedāvā pārdrošu provokāciju, mēģinot rast atbildi – kāds gan veidotos balets, ja Džuzepe Verdi savulaik būtu pievērsies šim žanram.

Uzvedumā skanēs pazīstamākās Verdi ārijas orķestra instrumentācijā no operām Aīda, Makbets, Atila, Sicīliešu vakarēdiens, Otello un Traviata, kuras gan klasiskā, gan modernā baleta formā izdejos Teatro di Milano baleta trupa.

Vienlaikus tā būs arī Jūrmalas festivāla orķestra debija, kuram uzticēts baleta muzikālais pavadījums. Pie diriģenta pults stāsies Valters Borins, kurš ir pazīstams ne tikai kā diriģents, bet arī kā pianists, komponists un tenors. 2007. gadā viņš jau uzstājās Latvijā kā dziedātājs - kopā ar Elīnu Garanču uz Latvijas Nacionālās operas skatuves dona Hosē lomā Andreja Žagara režisētajā Žorža Bizē operas Karmena izrādē.

Teatro di Milano ar spilgtiem priekšnesumiem uzstājas gan Itālijā gan ir biežs viesis citu valstu festivālos un teātros. Latvijā trupa viesosies pirmo reizi.

Jau ziņots, ka no 20. līdz 26. jūlijam Dzintaru koncertzālē norisināsies pirmais Jūrmalas festivāls. Tajā tiks apvienoti visdažādākie mākslas žanri –  opera, balets, teātris, muzikālā teātra spilgtākie opusi un brīvdabas džeza koncerti. Uz Dzintaru koncertzāles skatuvēm uzstāsies Aleksandrs Antoņenko, Egils Siliņš, Latvijas Radio koris, Teatro di Milano baleta trupa, Konstantīns Raikins, Tbilisi Big Band, džeza leģenda Daiena Šūra u.c. Tieši šim festivālam izveidots Jūrmalas festivāla orķestris, kura sastāvā uzstāsies labākie Latvijas mūziķi.

Plašāka informācija par festivāla programmu: www.dzintarukoncertzale.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja