Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +2 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Latvijas Radio bigbends kopā ar Aiju Vītoliņu un Andri Buiķi sāk jauno koncertsērijas Prožektoru gaismā sezonu

Sestdien, 3.aprīlī, plkst. 22 ar koncertu ReTV un retv.lv Latvijas Radio bigbends kopā ar vokālisti Aiju Vītoliņu un sitaminstrumentālistu Andri Buiķi atklās jau trešās koncertsērijas Prožektoru gaismā sezonu ar koncertprogrammu Sajust grūvu. Koncerta ieraksts norisinājās sadarbībā ar ATTA Centre Rīgā un tā moderators ir džeza mūzikas mīļotājs un Rīgas maratona organizators Aigars Nords.

Sajust grūvu ir Andra Buiķa īpaši veidota koncertprogramma Latvijas Radio bigbendam un vokālistei Aijai Vītoliņai. Projekts visnotaļ ir harmonijām bagāts, eksperimentāls un tehniski izaicinošs, īpaši bigbendam, tomēr neatkāpjas no klasiskajām džeza un ritmiskās mūzikas vērtībām. Katram komponistam ir savs rokraksts kompozīciju veidošanā – Andrim tās noteikti ir izteikta ritmiskas un "grūvīgas" melodijas, kas it kā piesietas noteiktam mūzikas posmam (bieži vien tie ir 1980.gadi), bet nepauž nostaļģiju. Bieži vien viņš savās kompozīcijās atspoguļo tādas tendences par kurām citi mūziķi runā un pamana tikai vēlāk. Andris, raksturojot savus oriģināldarbus, gandrīz vienmēr izmanto terminu "grūvs" jeb groove angļu valodā. Grūvs ir tā ritmiskā un melodiskā dzinējspēka izjūta, ārkārtīgi iedarbīgs mūzikas izteiksmes elements, kas iedarbojas arī ķermeniski, liekot sist kāju vai kustēties līdzi mūzikas pulsācijai. Kā mūzikas netveramajam elementam, šajā koncertprogrammā tam tiks pievērsta īpaša uzmanība. Kompozīcijās izmantoti dzejnieku  Normunda Beļska, Agneses Rutkēvičas un Jāņa Damrozes vārdi.

Koncerta pirmo daļu Latvijas Radio bigbends ir veltījis nesen kā aizsaulē aizgājušajai džeza leģendai Čikam Korea (Chick Corea), atskaņojot un interpretējot tādus slavenus skaņdarbus kā Spain, La Fiesta, Got a Match un citus.

Šī ir jau trešā Latvijas Radio bigbenda koncertsērijas Prožektoru gaismā sezona. Pandēmijas ieviesto ierobežojumu dēļ tā norisinās bez skatītāju klātbūtnes. Koncerta ieraksts noticis sadarbībā ar ATTA Centre, kas ir lielākais konferenču centrs Baltijas valstīs un ļauj īstenot arī jebkāda formāta multimediālus kultūras pasākumus. Vēl šogad Prožektoru gaismā ietvaros izskanēs koncerti kopā ar vokālistu un ģitāristu Chris Noah, vokālistiem Kristīni Prauliņu un Daumantu Kalniņu.

Koncertu varēs skatīties ReTV un retv.lv 3. aprīlī plkst. 22, kā arī 4. aprīlī plkst. 12.30.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja