Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

LeNeSOns dzīvnieku karnevālā

Karnevāls nebūt nav tikai Mākslas akadēmijas vai introverto literātu privilēģija. Uz dubultu dzīvnieku karnevālu sestdien, 2. februārī, Lielajā ģildē aicina šosezon jau trešais Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra koncerts, kura galvenais varonis ir bērnu iemīļotais tēls LeNeSOns.

Koncertā būs iespēja klausīties franču romantisma komponista Kamila Sensānsa Dzīvnieku karnevālu, kā arī jaunā latviešu komponista Jēkaba Bernāta skaņdarbu Dzīvnieku karnevāls 2.0. Starpbrīžos bērni varēs iejusties karnevālā, veidojot maskas, kā arī iepazīties ar mūzikas instrumentiem. Koncertcikls paredzēts bērniem no piecu līdz 10 gadu vecumam. 

Kamila Sensānsa (1835–1921) humoristiskā muzikālā svīta Dzīvnieku karnevāls ir viens no visu laiku populārākajiem simfoniskajiem darbiem. Tas tika sarakstīts, jokojoties par draugiem un amatbrāļiem, un pats komponists uzsvēra, ka tā ir atkāpe no viņa nopietnā tēla.

Katra no 14 daļām reprezentē citu dzīvnieku – lauvu, ēzeli, ziloni, gulbi un citus. Pats Sensānss ir jokojis, ka visbīstamākie zvēri ir pianisti. Cikla slavenākā daļa ir Gulbis – ar nomierinošo čella skaņu tā ataino putnu vieglo slīdēšanu pa ūdens virsmu, savukārt mainīgie klavieru akordi rāda, kā gulbis zem ūdens neatlaidīgi kuļ pleznas.

Koncerta otrajā daļā dzirdēsim jaunā latviešu komponista Jēkaba Bernāta skaņdarbu Dzīvnieku karnevāls 2.0, kura tapšanu veicinājis Kamila Sensānsa šedevrs. Franču autora skaņdarbā atspoguļoti eksotiskāki dzīvnieki, savukārt latviešu komponistu iedvesmojusi lauku sēta, roņi un lāči.

Solisti – jaunie mūziķi no Pāvula Jurjāna mūzikas skolas: Anastasija Meņšikova, Milena Strahova, Svjatoslavs Ustenko, Samanta Iļjašova un Francis Karpenskis-Allažs.

LeNeSOna tēlā iejutīsies aktieri Aleksejs Geiko un Valdis Vanags. Mūziku papildinās mākslinieces Viviannas Marijas Staņislavskas dzīvās ilustrācijas. Režisors un dramaturgs – Andris Kalnozols. Plkst. 11 – LeNeSons runās krieviski, plkst. 14 – latviski.

Atbalstot daudzbērnu ģimenes, rīkotāji piedāvā 30% atlaidi 3+ Goda ģimenes karšu īpašniekiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja