Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Liepājas simfoniskā orķestra mūziķi piedāvā vasaras kamermūzikas koncertu ciklu

Liepājas Simfoniskā orķestra (LSO) mūziķi atgriezušies pēc ikgadējā vasaras atvaļinājuma un vēl pirms orķestra ziemas koncertsezonas sākšanās izpaudīsies pašu ierosinātā Vasaras kamermūzikas ciklā, informēja orķestra reklāmas un sabiedrisko attiecību vadītājs Gundars Venens.

Neskatoties uz orķestra sastāva samazinājumu un finanšu apcirpšanu, kā arī pieaugošo neziņu kolektīva tālākajā attīstībā, vairums mūziķu atzīst, ka ir noilgojušies pēc kopīgas muzicēšanas un ir gatavi koncertdarbībai. Jaunā koncertsezona tiks atklāta 13.septembrī, taču, paralēli mēģinājumiem, vairums mūziķu grupējas kvartetos un ansambļos, lai iestudētu jaunas partitūras. Idejas vainagojušās koncertciklā, kurā realizēsies seši koncerti. No 15. – 29. augustam uz dažādām Liepājas skatuvēm durvis vērs kamermūzika dažādu ansambļu un sastāvu izpildījumā.

Pirmā uzstāšanās paredzēta Liepājas Latviešu biedrības namā 15. augustā plkst. 17, kur "Vasaras kamermūzikas koncertā" Liepājas SO ansamblis atskaņos Franča Šūberta „Oktetu”.

G.Venens Dienai pavēstīja, ka viens no aktīvākajiem interesantu partitūru meklētājiem jau izsenis ir orķestra koka pūšamo instrumentu grupas koncertmeistars Dzintars Jurgelaitis. Viņam ar kolēģiem padomā pat vairāki koncerti, kuri notiks Graudu ielas koncertzālē.

18.augustā koncertā "Ansambļu kaleidoskops" skanēs Jozefa Haidna "Londonas trio", Georga F.Tēlemana "Parīzes kvartets", Dž.Bratona skaņdarbs ar interesanto nosaukumu :"Lācīša Ķepainīša pikniks" un citu autoru darbi.

19.augusta koncertā „Serenāžu vakars" klausītāji varēs kavēties V.A.Mocarta serenādes "Mazās nakts mūzika" burvībā. Programmā iekļauta arī P.Hindemita un A.Dvoržāka mūzika.

20.augustā notiks koncerts „Haidna piemiņai”. Šogad visā pasaulē piemin izcilo klasiķi, jo aprit 200 gadi kopš viņa nāves. Tāpēc mūziķi programmu sāks ar Haidna kvartetu "Saullēkts", sekos "Londonas trio."

Koncertsērija Graudu ielas zālē noslēgsies 21. augustā ar L.van Bēthovena trio un kvartetu vakaru, kurā uzstāsies trīs ansambļi. Uz visiem koncertiem Graudu ielas koncertā aicinās metāla pūšamo instrumentu ansamblis, kas ik vakaru plkst.18.45 pie šīs koncertzāles ar spēcīgajām trompešu un trombonu skaņām vilinās klausītājus koncertā.

Viss apjomīgais koncertcikls noslēgsies 29. augustā plkst.17 viesnīcā "Promenāde", Hika spīķerī, ar programmu "Mocarts.Bēthovens.Brāmss", kam programmu izvēlējies orķestra klarnešu grupas koncertmeistars Uldis Lipskis ar domubiedriem. Tās būs īstas virsotnes kamermūzikas žanrā - uzsver Uldis Lipskis. Galvenā loma šajā koncertā būs klarnetei un pašam klarnetistam, jo skanēs Mocarta kvintets klarnetei un stīgu kvartetam, Bēthovena sekstets diviem mežragiem un stīgu kvintetam, kā arī Brāmsa klarnetes kvintets.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja