Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

LNSO aicina uz koncertu Ziemeļu Simfonija

16. martā plkst. 19 Lielajā Ģildē Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris (LNSO) aicina uz koncertu Ziemeļu simfonija. Kā soliste šajā koncertā uzstāsies izcilā latviešu vijolniece Vineta Sareika.

Diemžēl veselības problēmu dēļ koncertu nediriģēs igauņu diriģents Olari Eltss, kā sākotnēji bija plānots. Viņa vietu pie diriģenta pults ieņems igauņu diriģente Anu Tali. Savukārt Erki Svena Tīra veltījuma Sibēliusam Meklējot saknes vietā tiks atskaņots Arvo Perta skaņdarbs Bendžamina Britena piemiņai Cantus, savukārt Vineta Sareika izpildīs Igora Stravinska Vijoļkoncertu Re mažorā.

Jaunajā sezonā Vineta Sareika ir piekritusi sadarboties ar LNSO arī kā orķestra koncertmeistare. LNSO ir aktualizēts jautājums par orķestra koncertmeistara pozīciju, kura pēc leģendārā vijolnieka un ilggadējā LNSO koncertmeistara Valda Zariņa darba pārtraukšanas līdz pat šim brīdim ir bijusi vakanta.

Pēc uzvarām vairākos starptautiskos konkursos un iekļūšanas prestižā Karalienes Elizabetes Starptautiskā Vijolnieku konkursa laureātu vidū 2009. gadā Briselē, Vineta Sareika sāka daudzsološu karjeru gan kā soliste un kamermūziķe, gan arī kā orķestra koncertmeistare. 2002. gadā viņa iestājās Parīzes Nacionālajā konservatorijā, kur mācījās pie Žerāra Pulē un Alēna Menjē un ar izcilību un žūrijas atzinību beidza studijas 2006. gadā. Vineta Sareika piedalījusies arī daudzās meistarklasēs pie pasaulē atzītiem vijolniekiem. Sākot no šīs koncertsezonas, Vineta Sareika ir arī Flāmu Karaliskās Filharmonijas jaunā orķestra koncertmeistare. Galvenie diriģenti – Edode Vārts un Filips Herevēge.

Kā soliste Vineta regulāri uzstājas ar daudziem izciliem orķestriem un tādiem diriģentiem kā Polu Gudvinu, Džilbertu Vargu, Andri Nelsonu, Dērku Brosē, Tadeušu Voicehovski, Žanu Bernāru Pomjē. Mūziķe uzstājusies daudzās slavenās koncertzālēs Francijā, Beļģijā, Spānijā, ASV, Lielbritānijā, Itālijā un citviet. Viņa bieži piedalās arī pazīstamos Eiropas kamermūzikas festivālos – Zalcburgas festivālā Austrijā, Verbjē festivālā Šveicē, Santanderas mūzikas svētkos Spānijā. Vijolniece ir uzstājusies arī citos prestižos mūzikas pasākumos, piemēram, Karalienes Elizabetes muzikālajā kruīzā.

Šosezon diriģentam paredzēti koncerti ar Jomiuri simfonisko orķestri un Malaizijas filharmonisko orķestri, kā arī debijas ar Kolorādo simfonisko orķestri, Dublinas Nacionālo RTE simfonisko orķestri kopā ar Baibu Skridi un ar Nīderlandes Radio kamerfilharmonijas orķestri ar vijolnieku Barnabu Klemenu. Eltss atgriezīsies arī pie Parīzes Ensemble Orchestral, Portu Casada Música simfoniskā orķestra, Skotijas kamerorķestra, Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra un Pannonijas filharmoniskā orķestra pults.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja