Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

LNSO atklāj 98. koncertsezonu

Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris (LNSO) ar diviem mākslinieciskā vadītāja Tarmo Peltokoski diriģētiem koncertiem Lielajā ģildē 6. un 7. oktobrī plkst. 19 uzsāks 98. koncertsezonu.

Sekos Riharda Vāgnera operas Valkīra pirmais cēliens ar somu dziedātājiem – soprānu Hannakaisu Nireneni, tenoru Jirki Antilu un basu Eriku Rousi galvenajās lomās.

Būtisks jaunums: LNSO 98. sezonā orķestra koncertmeistara vietas izpildītāja būs Latvijā jau iemīļotā beļģu vijolniece Vērle Haubrākena. Viņa ir arī Flandrijas simfoniskā orķestra pirmā vijole un muzicē kameransamblī Odysseia. 7. oktobra koncerts ir iekļauts LNSO rudens abonementā 2023. gadam, ko iespējams iegādāties līdz 7. oktobrim.

Programmā jauniešiem Simfoniskais hits ar Goran Gora. Koncertā Haidns un simfonijas dzimšana 19. oktobrī diriģenta Jāņa Stafecka vadībā skanēs Jozefa Haidna 101. simfonija un Koncerts trompetei un orķestrim Mibemol mažorā. Solists – LNSO trompetists Jenss Emīls Holms. Franču opersoprāns Perīna Madefa un LNSO klaviertrio – Indulis Cintiņš (vijole), Dace Zālīte-Zilberte (čells) un Mārtiņš Zilberts (klavieres) – koncertā LNSO kamermūzika. Pasaules dziesmas 26. oktobrī atskaņos Ludviga van Bēthovena, Georga Pelēča, Rodžera Kviltera un Leras Auerbahas darbus.

Somijas uzlecošās zvaigznes Emīlijas Hovigas diriģētā koncertā LNSO, Emīlija Hovinga un Vestards Šimkus 27. oktobrī pirmoreiz Latvijā tiks atskaņota čehu XX gs. komponistes Vitežslavas Kapralovas Zemnieku svīta (Suita Rustica) simfoniskajam orķestrim. Latvijas pirmatskaņojumu piedzīvos arī čehu komponista Bohuslava Martinū Trešais klavierkoncerts. Programmā arī Sergeja Prokofjeva svīta no baleta Pelnrušķīte.

Koncertā LNSO, Kristīna Poska un Georgijs Osokins 24. novembrī LNSO galvenās viesdiriģentes vadībā klausīsimies dāņu klasiķa Karla Nilsena Ceturto simfoniju un Sergeja Rahmaņinova Trešo klavierkoncertu. Andra Pogas vadībā koncertā LNSO un Gidons Krēmers. Veltījums Marisam Jansonam 8. decembrī gaidāms Johannesa Brāmsa Otrās simfonijas un Sofijas Gubaiduļinas vijoļkoncerta Offertorium lasījums. Koncertā LNSO, Peltokoski un somu mūzikas pērles 15. decembrī skanēs Žana Sibēliusa svīta Lemminkeinens un Esa Pekas Salonena Vijoļkoncerts. Soliste – somu vijolniece Tami Pohjola.

LNSO Vecgada koncertus Franču mūzikas dzīres 28. decembrī koncertzālē Cēsis, kā arī 29. un 30. decembrī Lielajā ģildē diriģēs publikas iemīļotais franču maestro Žans Klods Kazadesī, un soliste būs vijolniece Kristīne Balanas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja