Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

LNSO uzstāsies Rēzeknē ar Mocarta un Bēthovena mūzikas programmu

22. janvārī Latgales vēstniecībā Gors uzstāsies Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris (LNSO) vācu diriģenta Mihaela Balkes vadībā. Koncertā piedalīsies Šveicē dzīvojošā latviešu pianiste Arta Arnicāne

Vakara pirmajā daļā skanēs Volfganga Amadeja Mocarta 23. klavierkoncerts un operas Burvju flauta uvertīra. Otrajā daļā LNSO piedāvās Ludviga van Bēthovena Piektās simfonijas interpretāciju. 

Koncerta soliste pianiste Arta Arnicāne ir sešpadsmit izpildītājmākslas konkursu laureāte. Spēja aizraut klausītājus un radīt īpašu atmosfēru ir nodrošinājusi mūziķes aktīvo koncertdarbību Eiropā, galvenokārt Šveicē, ko māksliniece izvēlējusies par dzīves vietu. Muzicēšanu uz laikmetīgajām klavierēm Arta apvieno ar senlaicīgo āmuriņklavieru spēli, iedzīvinot autentiskā skanējumā Vīnes klasiķu un agrīnā romantisma mūziku.

Maestro Mihaels Balke studējis diriģēšanu Sinsinati konservatorijā (ASV). Viņš sadarbojas ar simfonisko orķestri Yomiuri Nippon Tokijā, Osakas filharmonijas orķestri un citiem kolektīviem dažādās valstīs. 2018./2019. gada sezonā Mihaels Balke sāka darbu kā galvenais viesdiriģents Sanktgallenes teātrī un simfoniskajā orķestrī Šveicē. Rīgā viņš ir veicis Džuzepes Verdi operas Traviata ierakstu ar soprānu Marinu Rebeku titullomā. 

Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris pērn ar klausītājiem Rēzeknē ir ticies vairākas reizes – gan festivālā LNSO vasarnīca, gan Egila Siliņa jubilejas koncertā decembrī. Šogad LNSO koncerti Gorā būs īpaši, jo Lielajā ģildē – Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra mēģinājumu un koncertvietā – februāra otrajā pusē sāksies remontdarbi un simfoniskie koncerti reģionos notiks biežāk nekā agrāk.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja