Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

LSO aicina uz festivālu Liepājas vasara Rundāles pilī

Sekojot gadsimtus senai kultūras saiknei, ko 1783. gadā starp Liepāju un Rundāli iedibināja Kurzemes hercogs Pēteris Bīrons un 2014. gadā atjaunoja Imants Lancmanis, Liepājas Simfoniskais orķestris (LSO) 8. augustā aicina uz festivālu Liepājas vasara Rundāles pilī.

"Tā būs iespēja ļauties smalkām un iedvesmojošām mūzikas, arhitektūras, vārda, dabas un cilvēku kopā būšanas skaistuma izpausmēm gan pilī, gan arī unikālajā Rundāles pils Franču dārzā un Zaļajā teātrī," sola Liepājas Simfoniskā orķestra vadītājs Uldis Lipskis.

Sniegbaltām ziedu vijām un bezbēdīgiem eņģelīšiem izdaiļotajā Baltajā zālē kamermūzikas skaņas savīsies ar novakares gaismu spēlēm pils lielajos logos, vedinot būt laimīgam šeit un tagad. Franču, ungāru un dāņu komponistu mūziku pilī ievibrēs Liepājas Simfoniskā orķestra koka pūšaminstrumentu kvinteta mūziķi Reinis Lapa, Mārtiņš Zālīte, Kārlis Catlaks, Artis Zēns un Ingus Novicāns.

Tamarindu birzs, Ģetzemanes dārzs vai mūsu pašu sidraba birzs – bezgala plašs ir simbolu klāsts, kas rāda dārzu kā apskaidrojošu un dziļi iespaidojošu kopības svinēšanas vietu, mistisku telpu, kurā Meistars dalās savās gara bagātībās. Tādēļ Rundāles pils Zaļais teātris, tādēļ domātāji Viesturs Rudzītis un Orests Silabriedis, tādēļ mitoloģiskās liras modernā māsa arfa talantīgās mūziķes Dārtas Tisenkopfas rokās. Saruna būs par skaistuma un varas sarežģītajām attiecībām cauri gadsimtiem – par Valdnieku un Mūzu.

Visubeidzot, tumstot augusta debesīm, tūkstošiem rožziedu ielenkumā noslēguma koncertā Rundāles pils Franču dārzā Liepājas Simfoniskā orķestra metālpūšaminstrumentu ansamblis Jāņa Retenā vadībā, lāpu lāktījošā gaisma un strūklakas iemirdzēšanās varavīksnes krāsās dāvās neaprakstāmas sajūtas, ko noglabāt sirdī vismaz līdz nākošajam festivālam.

Pasākumi ir plānoti, lai festivāla viesiem būtu pietiekami daudz laika aplūkot pils muzeja ekspozīcijas un krāšņo parku, baudīt maltīti pils un tās apkārtnes restorānos: plkst. 17 – Kamermūzika Baltajā zālē, plkst. 19 – Koncertsaruna Zaļajā teātrī, plkst. 22 – Nakts koncerts pils dārzā.

Biļetes gan uz atsevišķiem festivāla koncertiem, gan visu festivāla dienu kopā, ieskaitot Franču dārza apmeklējumu, pieejamas visās Biļešu paradīzes tirdzniecības vietās un www.bilesuparadize.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja