Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Mūzikls Sniega karaliene - kinoteātrī Splendid Palace

No šodienas, 13.decembra, līdz 16.decembrim kinoteātrī Splendid Palace varēs noskatīties Jāņa Lūsēna un Ineses Zanderes mūziklu Sniega karaliene, kas tapis pēc H.K.Andersena tāda paša nosaukuma pasakas motīviem, informē teātra Ars Nova pārstāve Anita Lūsēna.

Pasakas Sniega karaliene galvenie varoņi ir Gerda un Kajs. Meitene un zēns ziemas vakarā sastop skaisti mirdzošu ļaunuma vilinājumu - Sniega karalienes varenību un valstību.

Kajs ļaujas Sniega karalienes varai un dodas tai līdzi uz Ledus pili. Gerda apņemas zēnu uzmeklēt un dodas ceļā. Gerdas mīlestība un labā griba ir stiprāka par grūtajiem pārbaudījumiem un pārdzīvojumiem, mīlestība dod ticību meitenei turpināt ceļu. Gerdas apņēmība, ceļā sastaptie pasakas varoņi un vecmāmiņas vēlējumi palīdz meitenei rast no jauna drosmi un nepadoties. Meitene pēdējiem spēkiem uzmeklē Kaju ziemeļu valstībā un ar savu sirds lūgšanu spēj atkausēt Kaju. Sniega karalienes greizā spoguļa lauska, kas sasaldēja Kaja sirdi, nespēj uzveikt mīlestību.

Izrādes režisore Inese Mičule un scenogrāfe Ieva Kauliņa radījušas mūziklam jaunu skatuvisko risinājumu, pielāgojot izrāžu norisi Splendid Palace Lielajai skatītāju zālei.

Mūziklā Sniega karalienes lomu atveido Kristīne Zadovska, Gerdas lomā iejutusies Ieva Sutugova, bet Kaja lomā - dziedātājs Andris Ērglis. Pārējās lomās spēlē Andžella Goba, Ieva Akuratere, Zigfrīds Muktupāvels, Aija Vītoliņa, Ance Krauze, Uģis Roze, Baiba Neja, Kārlis Freimanis un Andris Liseckis.

Visās izrādēs muzikālo skanējumu nodrošina mūziķu orķestris Jāņa Lūsēna vadībā un, kā stāsta mūzikla autors, tajā skanēs dažādi sitamie instrumenti, perkusijas, akordeons, ģitāras un taustiņinstrumenti, uzburot pasakas īpaši tēlainu un ziemeļniecisku skanējumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja