Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā -1 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Neparastā izstāde - vienīgais koncerts Latvijā!

"Mēs izaugām ar kinostudijas Gruzijafiļm filmām, kurās skanēja izcilā komponista Gijas Kančeli mūzika", stāsta gruzīnu trio The Shin dalībnieki, kas radījuši muzikālas interpretācijas Kančeli teātra un kino mūzikai un kopā ar Latvijas māksliniekiem tās savienojuši koncertuzvedumā _NEPARASTĀ IZSTĀDE: Kančeli.

Gruzija. Latvija._ Pasaules pirmatskaņojums jau 1.decembrī plkst.18 Rīgas Kongresu Namā. Koncerta īpašais viesis - pats meistars Gija Kančeli, vēsta festivāla PORTA direktore Ilze Apsiņa.Unikālo notikumu kopā ar gruzīnu etno džeza trio The Shin, Liepājas simfonisko orķestri, diriģentu Atvaru Lakstīgalu, obojistu Normundu Šnē un ģitāristu Arnoldu Kārkli veidos arī tikai šim koncertuzvedumam radītā vokālā zvaigžņu grupa Shilas ar Intaru Busuli, Jāni Šipkēvicu, Jāni Ozolu, Kristapu Šoriņu, Jāni Strazdiņu un Ģirtu Ozoliņu sastāvā, kā arī laikmetīgās dejas grupa.Uzskatei: gruzīnu teātra izrādes un filmas no kurām inspirāciju koncertuzvedumam Neparastā izstāde: Kančeli. Gruzija. Latvija. guva idejas autori The Shin:1. Divpadsmitā nakts (2001) V. Šekspīra luga, rež. R.Sturua.

2. Neparastā izstāde (1969) rež. E. Šengelaja un R.Gabriadze.

3. Khanuma (1968) Tsagareli luga, rež. R.Sturua.

4. Kaukāza krīta aplis (1975) B. Brehta luga, rež. R.Sturua.

5. Sūrais Pārbaudījums (1965) A. Millera luga, rež.R.Sturua.

6. Zeme, tas ir Tavs Dēls (1980) rež. R.Chkheidze.

7. Loma iesācējam (1979) T. Chiladze luga, rež. R.Sturua.

8. Nesēro (1969) rež. G Danelia

9. Ekscentriķi (1973) rež. E. Šengelaja un R. Gabriadze.  

Idejas autors ir Latvijā pazīstamā gruzīnu etnodžeza trio The Shin mūziķis Zaza Miminošvili, kurš par koncertprogrammu saka: "Galvenais dzinulis ir mīlestība, kas tev vispār liek kaut ko darīt. Kančeli mūziku es mīlu stipri sen. Savulaik bija tāda studija Gruzijafiļm, ceru, ka tā reiz atdzims kā Fēnikss. Maza, bet dziļi domājoša. Arī teātru izrādēs. Gija Kančeli man ir kā tēva simbols. Projektu Neparastā izstāde es darba versijā nodēvēju par Sarunām ar tēvu. Tas ir tēvs, kura patlaban vairs nav līdzās, bet jūsu saruna nav galā."

"Man personīgi  katra uzstāšanās publikas priekšā ir ļoti īpaša. Dalība šajā projektā būs mana pirmā saskaršanās ar Gijas Kančelli mūziku un Gruzijas kultūru kā tādu. Gan man, gan arī Liepājas simfoniskajam orķestrim šī būs jauna pieredze. Pagodinoši, jo The Shin ir pasaules raudzes mūziķi. Es ar nepacietību gaidu mūsu satikšanos mēģinājumos un pašā koncertā," stāsta orķestra diriģents Atvars Lakstīgala.

"Neparastā izstāde ir vienreizēja iespēja sadarboties ar lieliskajiem gruzīnu mūziķiem – The Shin. Man tas ir kaut kas nebijis, jo projektā piedalīsies arī orķestris. Jā, un visbeidzot -  sen neesmu dziedājis, jo pēdējā laikā aktīvi darbojos kā diriģents. Ir ļoti patīkami atkal pēc ilgākas pauzes kopā ar foršiem dziedoņiem uzdziedāt," pauž Jānis Ozols, bijušas vokālās grupas Cosmos dalībnieks.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja