Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Nepieredzēts trio un brīvdabas ballīte

Ventspilī svinēs koncertzāles Latvija četru gadu jubileju

Atzīmējot koncertzāles Latvija četru gadu jubileju, SIA Kurzemes filharmonija aicina uz diviem aizraujošiem notikumiem 27. un 28. jūlijā – uz unikālu koncertu, kurā varēs dzirdēt vēl nepieredzētu taustiņinstrumentu trio, un uz brīvdabas koncertu amfiteātrī.

Svētku koncertā ceturtdien, 27. jūlijā, plkst. 19 uzstāsies starptautiski atpazīstami mūsu mūziķi, Lielās mūzikas balvas laureāti – akordeoniste Ksenija Sidorova, pianists Reinis Zariņš un ērģelnieks Aigars Reinis –, ļaujot izbaudīt akordeona, koncertklavieru un akustisko ērģeļu skanējumu. Programmā – gan nozīmīgas pasaules klasiskās mūzikas pērles, gan mūsdienu latviešu komponistu jaundarbi un aranžējumi. Koncertā skanēs Filipa Glāsa, Johana Sebastiāna Baha, Sezāra Franka, Lui Vjernē opusi. Jaundarbus radījuši komponists, Ventspils Mūzikas vidusskolas pasniedzējs Rihards Dubra un saksofonists un komponists Aigars Raumanis. Koncertu vainagos Raimonda Tigula īpaši šim notikumam radīta skaņdarba Dod, Dieviņi! jaunā versija. Vakars būs kā muzikāls ceļojums, kur ik pagriezienā atklāt ko jaunu, pārsteidzošu, kopā nonākot brīnišķīgā galapunktā.

Viena no pasaulē pazīstamākajām Latvijas māksliniecēm akordeoniste Ksenija Sidorova koncertzālē Latvija uzstāsies pirmo reizi. Viņa atzīst, ka "tas ir izaicinājums, jo Latvijas skatītāji ir ļoti zinoši un muzikāli, līdz ar to arī prasīgi, viņi vēlas dzirdēt augstu izpildījuma līmeni, tādēļ tā vienmēr ir papildu atbildība par to, kas tiek spēlēts". Mūziķe teic, ka ir gandarīta par iespēju muzicēt kopā ar kolēģiem pianistu Reini Zariņu un ērģelnieku Aigaru Reini.

K. Sidorova stāsta: "Ar Reini Zariņu kopā studējām Londonas Karaliskajā mūzikas akadēmijā, tagad abi esam atgriezušies Latvijā. Ar Aigaru Reini veidosim ļoti īpašu, reti sastopamu taustiņinstrumentu trio. Esmu daudz dzirdējusi par koncertzāles unikālajām ērģelēm. Ar lielu nepacietību gaidu šo tikšanos, lai atskaņotu jaunradīto koncertprogrammu."

Piektdien, 28. jūlijā, plkst. 20 visi ir laipni gaidīti bezmaksas brīvdabas ballītē, kur uz skatuves iepretī amfiteātrim kopā ar Ventspils bigbendu muzicēs dziedātājs Normunds Rutulis un Ventspils Mūzikas vidusskolas absolvente, džeza soliste Denisa Dārzniece. Skanēs populāras melodijas no Nekur nav tik labi kā mājās līdz pat jaunākajam ierakstam Klau, kafiju!.

Publiskā ekskursijā gida pavadībā (plkst. 18.30) izstaigājot koncertzāli Latvija, varēs uzzināt daudz interesanta par tās tapšanu, ēkas noslēpumiem, unikālajiem instrumentiem un daudz ko citu. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja