Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Neviens pie durvīm neklauvēs

Turpinās rokmūzikas cikls Latvijas skaņas Ziemeļblāzmā

Pērn aizsāktais rokmūzikas cikls Latvijas skaņas ar grupu Oceanpath, Rūsa, Bloody Heels, Pussy Rock, B Optimist piedalīšanos kultūras pilī Ziemeļblāzma Vecmīlgrāvī turpināsies arī šogad. Tāpat kā pērn, notiks četri koncerti iekštelpās un vasarā iecerēti arī vismaz trīs koncerti parkā pie kultūras nama. Šīgada cikla pirmajā koncertā šovakar, 16. janvārī, plkst. 19 uzstāsies divas grupas – Rusted Wheel un dziedātajs Jānis Bukums ar savu grupu.

Bukums ir arī šo koncertu iniciatores – Latvijas Rokmūzikas asociācijas – dibinātājs un prezidents. Jautāts, pēc kādiem kritērijiem notiek grupu atlase šiem koncertiem, Bukums atbild, ka svarīga ir pašu iniciatīva. "Ja tu nekādas dzīvības pazīmes neizrādīsi – sēdēsi mājās, tad neviens nenāks un pie tavām durvīm neklauvēs. Mēs visu laiku aicinām, un tie, kurus tas interesē, informāciju atradīs," saka Bukums par iespēju uzstāties laikā, kad koncertu vietas biežāk tiek slēgtas nekā rodas jaunas.

Bukums aktīvi darbojies rokmūzikā kopš 1989. gada, kad kļuva par grupas Monro solistu – populārākās viņa dziedātās dziesmas To piedodu es tev un Lūgšana kļuvušas par Latvijas hārdroka klasiku. Vēlāk Bukums dziedājis neilgu laiku pastāvējušajās grupās Miss America un Dr. Blue & Dinamo, līdz 2000. gadā Latviju pametis, vairākus gadus dzīvojis Ukrainā un Spānijā. Reiz, satikts uz ielas, Bukums pavēstīja, ka esot jau kādu laiku Latvijā un plāno drīz atgriezties uz skatuves – jau veidojot savu grupu. Ap to pašu laiku arī Monro dibinātājs Edgars Priedītis atjaunoja savu grupu, bet bez Bukuma, kurš savukārt līdzās jaunākas paaudzes mūziķiem savā kolektīvā iesaistīja Monro oriģinālsastāva ģitāristu Arturu Račinski. Grupai Bukums devis paša vārdu – gandrīz kā viņa jaunības dienu elks Udo Dirkšneiders, kurš savu soloprojektu pēc aiziešanas no grupas Accept sauca vienkārši par Udo. Grupa Jānis Bukums kopš 2015. gada ierakstījusi trīs albumus, tajos iekļaujot arī smagā roka kaverversijas populārām ārzemju dziesmām no Radiohead, Prinsa un Snow Patrol repertuāra.

2016. gadā Bukums saņēma Radio SWH Ētera gada balvu nominācijā Gada atgriešanās, bet 2017. gada 10. februārī – Latvijas Metālmūzikas gada balvu nominācijā Gada balss. Kopš pagājušā gada jūnija trešdienu vakaros Radio SWH Rock ēterā skan arī raidījums Roka nemieri, ko Bukums vada kopā ar Ēriku Saksonu, kurš pēdējos gados kļuvis pazīstams kā raidījumu veidotājs un projektu vadītājs kanālā Chaula TV. Bukums Andra Freidenfelda jeb Freda ierunātajā Roka nemieru reklāmā un radiostacijas mājaslapā dēvēts par pieredzējušo Latvijas roka lāpnesi, kurš gatavs pierādīt, ka baumas par rokmūzikas nāvi ir stipri pārspīlētas. Reklāmas turpinājumā Bukums piebilst, ka gudras galvas jau ntos gadus meklē Latvijas nokiju un viņš esot to atradis: rokmūzika – potenciāla eksporta prece ar augstu pievienoto vērtību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Līdzināties, mierā!

Kur viņi paliek? Lauzu galvu katru reizi, kad dzirdu uztrauktas balsis, kas atkārto vēl un vēlreiz: trūkst cilvēku

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja