Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Novosibirskas teātra jaunais direktors izņēmis no repertuāra izrādi Tanheizers

Novosibirskas Operas un baleta teātra jaunieceltais direktors Vladimirs Kehmans izņēmis no repertuāra skandalozo Riharda Vāgnera operas Tanheizers iestudējumu.

Viens no lēmuma pieņemšanas iemesliem bijis tāds, ka Kehmans neesot varējis tikties ar iestudējuma režisoru Timofeju Kuļabinu, vēsta laikraksts Izvestia. "Jaunais cilvēks slēpjas," sacīja Kehmans, kurš patlaban apvieno Novosibirskas Operas un baleta teātra un Sanktpēterburgas Mihaila teātra vadīšanu.

Otrs iemesls esot latviešu diriģenta Aināra Rubiķa līgumsaistību nepildīšana. Rubiķis šomēnes diriģēja divas Tanheizera izrādes, kaut arī viņa līgums ar teātri beidzās 2014. gada 31. decembrī un viņš atcēlis visas citas Novosibirskā paredzētās uzstāšanās, tai skaitā koncertu par godu komponista Pētera Čaikovska jubilejai.

"Es noskatījos Tanheizera videoierakstu," teica Kehmans. "Skatījos to līdz diviem naktī. Es biju patīkami pārsteigts par izrādes augsto muzikālo kvalitāti, gribu uzteikt trupas un diriģenta lielisko darbu. Tomēr man jāpaziņo, ka izrāde tiks izņemta no repertuāra."

Kā jau ziņots, 29. martā pēc Krievijas kultūras ministra Vladimira Medinska rīkojuma no amata tika atcelts iepriekšējais Novosibirskas Operas un baleta teātra direktors Boriss Mezdričs.

Tanheizers Novosibirskas operā tiek izrādīts kopš decembra. Režisors Timofejs Kuļabins pārcēlis operas darbību uz mūsdienām, un viņa iestudējumā bruņinieks Henrihs Tanheizers ir kinorežisors.

Krievijas mediji skaidro, ka skandālu izsaucis "kinorežisora Tanheizera" uzņemtās filmas sižets, kas vēsta par "Kristus pazudušajām dienām" - tās it kā esot pavadītas, nododoties baudām Venēras grotā -, kā arī filmas plakāts, kurā Kristus attēlots starp kailas sievietes kājām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja