Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +8 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Operešu pasaules Jaungada šarms

Kā vēstī nosaukums Franz Lehár+, Operetes teātris savos ikgadējos Jaungada koncertos diriģenta Atvara Lakstīgalas vadībā šoreiz īpaši godinās operetes žanra klasiķa, slavenā austroungāru komponista Franča Lehāra daiļradi, atzīmējot viņa gaidāmo 150. gadadienu. Operetes Jaungada koncerti notiks 18. un 28. decembrī plkst. 19.00 VEF Kultūras pilī, kā arī 29. decembrī plkst. 17.00 kultūras pilī Ziemeļblāzma.

Francis Lehārs (1870– 1948) mūzikas vēsturē ierindojas kā viens no izcilākajiem komponistiem operetes žanrā. Populārākie no viņa komponētajiem meistardarbiem ir operetes Jautrā atraitne (1905), Grāfs Luksemburgs (1909) un Čigānu mīla (1910), kurās iekrāsojas komponistam raksturīgais muzikālais rokraksts – dramatisks, enerģisks, dzirkstošs un dzīvelīgs. Un, protams, ar skaistām, bet vokāli nebūt ne viegli izdziedamām melodijām bagāts. Ir jābūt meistarībai, lai sasniegtu Lehāra operešu mūzikas rotaļīgo vieglumu. 

Solistu ansamblis operetes cienītājiem ir jau pārbaudīta vērtība, kas garantē kvalitāti, augstu vokālmeistarību un aktierspēli. Tāpat kā iepriekšējā gadumijā un arī šīsvasaras Operetes festivāla brīvdabas koncertā Ikšķiles estrādē, Operetes Jaungada koncertos Franz Lehár+ uzstāsies talantīgie solisti Anta Jankovska (Itālija, soprāns), Laura Purena (soprāns), Emīls Kivlenieks (tenors), Nauris Indzeris (baritons) un Operetes orķestris. Koncerta dalībnieku sastāvu papildinās īpašie viesi – Laimis Rācenājs, kurš, būdams uz skatuves vairāk nekā 40 gadu, dziedājis 20 dažādās pasaules valodās un uzstājies vairāk nekā 50 pasaules vietās, un vijolnieks, Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra pirmo vijoļu koncertmeistars Raimonds Ozols, kurš muzicē arī ļoti dažādos citos projektos un pats veido aizraujošas oriģinālprogrammas, spēlējot arī elektrisko vijoli.

Diriģents Atvars Lakstīgala ir sapulcējis 40 profesionālu mūziķu orķestri un akcentē, ka Jaungada koncertprogramma būs tik daudzpusīga, ka sev tīkamas un pazīstamas melodijas dzirdēs ikviens un tā būs atbilstoša visām gaumēm un paaudzēm. "Mūzika, ko cilvēki sen iemīļojuši, piemēram, Franča Lehāra Džudītes dziesma vai skaistās melodijas no operetes Jautrā atraitne. Tajā pašā laikā būs arī šarmanti muzikālie pārsteigumi – skaņdarbi, kas ilgstoši vai pat nekad nav skanējuši Latvijā," diriģents stāsta. Programmu papildinās arī populāri Štrausu dinastijas komponistu operešu hiti. "Būs gan dvēseli un sirdi iesildoša un pacilājoša mūzika, gan asprātīgs humors un pārsteigumi. Būs svētki gan acij, gan ausij!" sola Operetes teātra valdes priekšsēdētāja Agija Ozoliņa-Kozlovska.

Top komentāri

lalala
l
Neskatoties uz kultūras ministra ilgadēju dalību un lobiju, kvalitāte ir BRIESMĪGA. KAUNS
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja