Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Operetes teātris aicina uz svētku koncertprogrammu Manos dzintara sapņos

Rīgā, VEF Kultūras pilī 8. novembrī plkst. 19 un Valmieras Kultūras centrā 12. novembrī plkst. 15 Operetes teātris aicina uz Latvijas valsts svētkiem veltīto, nacionālpatriotisko un vienlaikus vitālo un dzīvespriecīgo Operetes teātra teatralizēto koncertprogrammu Manos dzintara sapņos, informēja Operetes teātra pārstāve Elza Hlevicka.

Koncertos populāras latviešu komponistu teātra melodijas izdziedās un izdejos solisti Sonora Vaice (soprāns), Laura Purena-Kancāne (soprāns), Patrīcija Kozlovska (soprāns, Alfrēda Kalniņa Cēsu mūzikas vidusskolas audzēkne), Dainis Kalnačs (tenors) un Nauris Indzeris (baritons). Koncerta konferansjē lomā iejutīsies Agija Ozoliņa-Kozlovska.

"Manos dzintara sapņos ir laimes tik daudz!" teikts Viļa Plūdoņa dzejolī, kuru savai dziesmai – veltījumam Sonorai Vaicei – izvēlējies komponists Jānis Lūsēns. Šī noskaņa caurvīs arī Operetes teātra teatralizēto koncertprogrammu Manos dzintara sapņos, kuru vieno sirsnīgi pozitīva, asociatīvi bagāta latviešu komponistu teātra un kino mūzika ar estētiski skaistām un labi pazīstamām melodijām.

"Sižets un mūzika skatītāju vedīs caur dažādiem cilvēka – mūsu līdzcilvēka, ikviena no mums, dzīves notikumiem un emocionālajiem stāvokļiem un noskaņām – no prieka līdz asarām, liekot aizdomāties un uzdodot sev jautājumus. Vai dzīve, kuru dzīvojam, ir teātris? Kas īsti veido Latviju? Vai tā ir mana un tava dzīve – kā daļa no Latvijas?" pauž Operetes teātra pārstāvji.

Koncertprogrammā skanēs populāru latviešu komponistu skaņdarbi: melodijas no Elgas Īgenbergas operetes Annele, Induļa Kalniņa Silavas valsis, Raimonda Paula Kerijas un Herstvuda duets un Kerijas dziesma no mūzikla Māsa Kerija, melodija no filmas Teātris, Elzas un Emīla duets un Skriešus atskrien laimīte un prieks no dziesmuspēles Pāri, kas dabonas, Es vedīšu tevi uz tango no mūzikla Marlēna, Saint-Germain bulvāris no mūzikla Dāmu paradīze, Lai sasaucamies, lai dziedam!, Nē, manis nav no Jāņa Lūsēna rokoperas Sfinksa un viņa Sapņotājas dziesmu (komponista veltījumu Sonorai Vaicei), Zigmara Liepiņa dziesmu Svētī debesīs šo zemi no mūzikla Vadonis u.c.

Solisti Operetes teātrim raksturīgā manierē gan dziedās, gan dejos, kā arī ik pa laikam mainīs krāšņos kostīmus.

Koncertā piedalīsies arī dejotāji Terēze Megija Knauere un Ģirts Bisenieks, kā arī Operetes teātra kamerorķestris diriģenta Atvara Lakstīgalas vadībā.

Mākslinieciskā vadītāja – Agija Ozoliņa-Kozlovska, horeogrāfe – Ieva Kemlere, kostīmu māksliniece – Elita Milta-Niedrāja, grima māksliniece – Liāna Repule, scenogrāfe – Ineta Sipunova.

Biļetes uz koncertiem var iegādāties Biļešu paradīzes kasēs.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja