Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +5 °C
Viegls lietus
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Orķestris Rīga pavasarī aicina uz festivāla Windstream koncertiem

Jau devīto gadu, no 18. marta līdz 12. aprīlim Orķestris Rīga un tā mākslinieciskais vadītājs Valdis Butāns aicina uz pavasara festivālu Windstream, informēja orķestra pārstāve Simona Ruska.

2018. gada pavasara festivāla Windstream  koncerti izkārtoti tā, lai festivāla atklāšanas koncerts Leonardam Bernsteinam – 100 un noslēguma koncerts Mirklim Morikonem un meitenei no Ipanemas veidotu savienojošu arku stilistiski un žanriski dažādai mūzikai, kas skanēs festivāla ietvaros.

L. Bernsteina (Leonard Bernstein) jubilejai 18. martā Lielajā ģildē Orķestris Rīga diriģenta Kaspara Ādamsona vadībā atskaņos virkni komponista darbu, to starp Divertismentu orķestrim, uvertīru Slava. Annijas Putniņas un Mihaila Čuļpajeva dziedājumā izskanēs fragmenti no L. Bernsteina mūzikliem. Savukārt 12. aprīlī kā krāšņa dāvana klausītājiem izskanēs veltījums diviem komponistiem – deviņdesmitgadniekiem. Ennio Morikones (Ennio Morricone) radītā itāļu kinomūzika un Antonio Karlosa Žobima (Antonio Carlos Jobim) brazīliešu bosanova sastapsies šarmantās dziedātājas Aijas Vītoliņas performancē skatuviskā partnerībā ar Orķestri Rīga un diriģentu Valdi Butānu.

Komunistiskā genocīda upuru piemiņas dienā 25. martā Rīgas Domā notiks koncerts, kurā līdz ar mūsdienu šveiciešu komponista Tomasa Trahsela (Thomas Trachsel) Apokaliptiskās simfonijas atskaņojumu meklēsim atbildi uz jautājumu “Kas ir tur, kur nav palicis nekas”, savukārt Otrajās Lieldienās kinoteātrī Splendid Palace būs iespēja apmeklēt interaktīvu pasākumu bērniem un ģimenēm Latvijas ainavas skaņās un krāsās.

Lielās Piektdienas vakarā 30. martā Rīgas Sv. Jāņa baznīcu piepildīs visā pasaulē klausītāju iemīļotais V. A. Mocarta Rekviēms. Atskaņojumu diriģēs Jānis Ozols, dziedās  jauniešu koris Maska”un solisti Jolanta Strikaite-Lapiņa, Ieva Parša, Raimonds Bramanis un Rihards Mačanovskis. Orķestris Rīga spēlēs versiju, ko  simfoniskajam pūtēju orķestrim pārlicis franču komponists Dezirē Dondeine (Desire Dondeyne).

Uz koncertiem 18. martā, 30. martā un 12. aprīlī biļetes pieejamas Biļešu paradīzes kasēs un www.bilesuparadize.lv. Ieeja 25. marta koncertā Apokaliptiskā simfonija ir ar bezmaksas ielūgumiem, vairāk informācijas www.orkestris.riga.lv, savukārt 2. aprīlī ieeja ir bez maksas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja