Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ozols laiž klajā dziesmas Pavasaris videoklipu un aicina uz koncertu Lucavsalā

22. augustā Lucavsalā notiks Ozola koncerts Lucavsala LIVE. Biļetes no pirmdienas, 24. februāra, pieejamas visās Biļešu servisa kasēs. Kopā ar šo notikumu klajā nāk arī dziesma Pavasaris un tās videoklips, kas ir pirmais singls no gaidāmā Ozola albuma, kura iznākšana paredzēta pavasara beigās vai vasaras sākumā. Dziesmas mūzikas autors ir bītmeikers no Liepājas Niklāvz, kas ar Ozolu sadarbojies jau iepriekš albumos Atpakaļ nākotnē (2015) un Neona pilsēta (2018), informēja mūziķis.

“Dziesmas saturs ir oriģināls un neatkarīgs no priekšvēstnešiem, savukārt piedziedājumā var atrast atsauces uz grupas Laika suns dziesmu Pavasari. Šī sākotnēji neapzinātā teksta līdzība un dziesmas alternatīvais skanējums aizveda mani līdz tam, ka mēs iesākām strādāt pie šī ieraksta studijā kopā ar rolandu če, bet darbu pie šīs dziesmas pabeidzām ar Arni Račinski (Laika suns), Niklāvu, rolandu če un Andi Ansonu studijā Mute. Dziesmai ir savādāks skanējums, tai nav līdzības ar maniem iepriekšējiem darbiem, un šis bija izaicinājums man pašam," par jauno dziesmu stāsta Ozols.

"Videoklips bija vēl viens izaicinājums, kas bija jārealizē samērā īsā laikā. Filmēšanas procesu vēl sarežģītāku padarīja tas, ka video izmantots palēninājuma efekts, kas prasa stipri lielāku gaismas resursu filmēšanas laukumā, kā arī kadri ar degošo mājas koridoru mums bija liels pārbaudījums. Liels paldies visiem, kas iesaistījās, un palīdzēja šo visu realizēt," saka Ozols.

Ģirts Rozentāls jeb Ozols ir viens no Latvijas hiphopa mūzikas pamatlicējiem. Muzikālo darbību viņš sāka 1996. gadā grupu Fact un Rool Makaz  sastāvā. Solokarjeru uzsāka aizvadītās desmitgades sākumā ar debijas singlu Neko 2005 (2000), pēc kura sekoja albums Cieņa un mīlestība (2001), Augstāk, Tālāk, Stiprāk (2002), Dūzis (2003) un 2009. gadā izdotais albums Neatkarība. Pēc vairāku gadu pārtraukuma 2015. gadā Ozols atgriezās Latvijas mūzikā ar savu piekto studijas albumu Atpakaļ nākotnē. Savas radošās darbības laikā Ozols uzstājies Dziesmu svētkos ar apvienoto kori, ar apvienību Austrumubloks viesojies pie eksprezidentes Vairas Vīķes-Freibergas, sasniedzis Zelta diska statusu ar albumu Cieņa un mīlestība, kā arī Ausgtāk, Tālāk, Stiprāk un piecas reizes saņēmis Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja