Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

papildināta (18:52) Jauniešu koris Kamēr... triumfē Eiropas Grand prix konkursā Itālijā

Vakar, 28. augustā, Itālijas pilsētā Areco noslēdzās 2013. gada Eiropas Grand Prix koru konkurss (European Grand Prix for Choral singing), kurā uzvaras laurus plūca jauniešu koris Kamēr... diriģenta Jāņa Liepiņa vadībā, pavēstīja kora direktore Kristīne Zvirbule.

Eiropas Grand Prix ir viens no visaugstākā līmeņa koru konkursiem pasaulē, kur ik gadus tiekas pieci vai seši spēcīgi kori, kuri jau uzvarējuši vienā no starptautiskajiem koru konkursiem Tolosā (Spānija), Varnā (Bulgārija), Debrecenā (Ungārijā), Tūrā (Francijā), Mariborā (Slovēnijā) vai Areco (Itālija). Kamēr... šajā konkursā piedalījās kā Bēlas Bartoka starptautiskā koru konkursa laureāts Debrecenā Ungārijā, kurā uzvarēja pērn.

Konkursā piedalījās kori no Slovēnijas, Ukrainas, Indonēzijas un Argentīnas. Kamēr... izpildīja Arvo Pērta, Vītauta Miškiņa, Roberta Lūkasa Pīrsola, Klaudio Monteverdi, Karīnas Rēnkvistas un Ērika Ešenvalda opusus.

"Bija šausmīgi karsts un maz gaisa, bija jābūt ļoti mobiliem un profesionāliem, lai spētu parādīt labāko," autobusā Itālijā atsaucās diriģents, kurš ceturtdien kopā ar kori jau devās mājup, vispirms izmantojot iespēju apskatīt Florenci.

Koris Kamēr... līdz šim ir vienīgais kolektīvs no Latvijas, kas ieguvis šo prestižo balvu, turklāt to sasniegt izdevies atkārtoti – 2004. gadā Māra Sirmā, bet šogad – Jāņa Liepiņa vadībā. Šāds panākums konkursa vēsturē ir bijis pa spēkam tikai trīs koriem. Jāpiebilst, ka no iepriekšējā Kamēr... sastāva, kas triumfēja pirms deviņiem gadiem, ierindā ir palikuši tikai divi dalībnieki.

Ar šo konkursu noslēdzās kora piesātinātā sezona, un jau nākamajā nedēļā visi dziedātgribētāji ir aicināti tam pievienoties: noklausīšanās notiks Rīgas Valsts 1. ģimnāzijā 4. un 6. septembrī plkst. 18.

Ineses Lūsiņas rakstu par kora Kamēr... panākumiem Itālijā lasi rītdienas laikrakstā Diena.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pa Latviju turpina kursēt Ziedoņa vilciens

Vilciena sastāvs, kura vagonu logus iepriekšējā gadā rotāja ziedoši ķirši, šogad ieguvis zaļumu un aicina ceļot pa Latviju, turpinot projektu Ieraugi, Sajūti, Noķer Ziedoni. Elektrovilcien...

Štruntu pētīšana

Pēdējā laikā esmu sapratis, ka nesātīga apaugšana ar mantām ir viena no tām retajām īpatnībām, kas mūs atšķir no pārējās kustoņu pasaules

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja