Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

papildināts (14:36) - Sinfonietta Rīga un Latvijas Radio koris saņēmuši Grammy

26. janvārī Losandželosā notikušajā 56. Grammy balvu pasniegšanas ceremonijā prestižāko mūzikas balvu par dalību igauņu komponista Arvo Perta opusa _Adam's Lament _ierakstā ieguvuši Sinfonietta Rīga un Latvijas Radio koris.

Latvijas Radio koris un Sinfonietta Rīga līdz ar diriģentu Tenu Kaljusti, solistiem, Igaunijas filharmonijas kamerkori, Tallinas kamerorķestri un kolektīvu Vox Clamantis balvu saņēma kategorijā Labākais kora sniegums.

Latvijas Radio kora menedžere Ilze Tormane informēja, ka apbalvotais ieraksts tapis 2011.gada novembrī Tallinas Nigulistes baznīcā.

"Pirmkārt, jāpateicas diriģentam Tenu Kaljustem, kurš uzaicināja Latvijas kolektīvus piedalīties šajā projektā un kurš ir Arvo Perta sens domubiedrs un daudzu viņa skaņdarbu pirmatskaņotājs. Otrkārt, jāsaka paldies ECM vadītājam Manfredam Eiheram, kurš ir Arvo Perta cienītājs un daudzu viņa ierakstu producents. Mēs esam lepni un gandarīti par paveikto un iegūto novērtējumu, bet darbs neapstājas nevienā mirklī," izteicies Latvijas Radio kora direktors Egils Štāls.

Latvijas Radio koris un tā mākslinieciskais vadītājs patlaban atrodas Zalcburgā, kur piedalās starptautiskajā festivālā Mozartwoche. 1. februārī koris sniegs koncertu kopā ar kamerorķestri Camerata Salzburg, Fransuā Lelo (oboja) un diriģentu Tenu Kaljusti.

Grammy balvu pasniegšanas ceremonijā triumfēja franču deju mūzikas duets Daft Punk, saņemot piecas balvas, tajā skaitā, nominācijās Gada albums un Gada ieraksts par hitu Get Lucky.

Četras Grammy statuetes saņēmuši hip-hopa izpildītāji Macklemore un Raiens Luiss, iegūstot arī Gada jauno mākslinieku titulu, kā arī Farels Viljams, kurš atzīts par gada labāko producentu.

Par gada labāko dziesmu atzīta 17 gadus vecā dziedātājas Lordes izpildītā Royals.

Grammy balvas pasniedz ASV Skaņu ierakstu akadēmija. Šogad uz tām varēja pretendēt ieraksti, kas tika izdoti no 2012. gada 1. oktobra līdz 2013. gada 30. septembrim. 

Pirms 12 gadiem Grammy balvu saņēma vijolnieks Gidons Krēmers un viņa vadītais kameransamblis Kremerata Baltica par albumu After Mozart.

Papildināts ar Latvijas Radio kora pārstāvju teikto 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja