Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Paradīzē kopā ar Džoisu Didonato. Amerikāņu operzvaigzne gatavojas savam pirmajam koncertam Latvijā

20. jūnijā Dzintaru koncertzālē uzstāsies viena no mūsdienu izcilākajām dziedātājām – amerikāņu mecosoprāns Džoisa Didonato. Šī būs viņas pirmā viesošanās Latvijā

Jūrmala ir iekļauta Džoisas Didonato pasaules turnejas kalendārā: viņas teatralizētā koncertprogramma Eden (Ēdene, Paradīze) jau ir izskanējusi Ņujorkas Kārnegija zālē, Parīzes Elizejas lauku teātrī, Bārbikena centrā Londonā, Hamburgas Elbas filharmonijā, Amsterdamas koncertzēlē Concertgebouw, Madrides Karaliskajā operā Teatro Real un Katalonijas Mūzikas pilī Barselonā. Turnejas nākamā pieturvieta pēc Dzintaru koncertzāles būs Milānas Teatro alla Scala

Kopā ar Džoisu Didonato turnejā muzicē Itālijas orķestris Il Pomo d’Oro jaunā, talantīgā un Latvijas publikai jau pazīstamā diriģenta Maksima Jemeļjaničeva vadībā. Katrā pilsētā koncerta finālā operdīvai uz skatuves pievienojas vietējo jauniešu koris.

Džoisa Didonato ir vienlīdz izcila senās mūzikas un bel canto repertuārā, romantisko partiju un mūsdienu skaņdarbu interpretācijā. Programmā Ēdene, kas ir iemūžināta dziedātājas 2022. gadā izdotajā albumā, viņa aicina doties galvu reibinošā ceļojumā cauri gadsimtiem – no Henrija Pērsela līdz Čārlzam Aivsam, no Georga Frīdriha Hendeļa līdz Gustavam Māleram, no Riharda Vāgnera līdz Reičelai Portmenai. 

Savā karjerā Džoisa Didonato jau ir nodziedājusi 39 lomas operu uzvedumos, sešas reizes tās ir bijušas pasaules pirmizrādes – ar to vien pietiktu paliekošam ierakstam mūzikas vēsturē. Viņa ir ierakstījusi piecpadsmit soloalbumu un trīs reizes ieguvusi balvu Grammy

Bez moralizēšanas un patosa, izmantojot tikai mākslas līdzekļus – savu brīnumaino balsi un dižu mūziku –, Džoisa Didonato vēsta klausītājiem par tēmām, kuras viņu saviļņo un satrauc mūsdienu pasaulē. Viņas Paradīzes dārzā, viņas Ēdenē runa ir par Zemes skaistumu un trauslumu: "Lai glābtu planētu, nepietiek vienkārši ievilkt ķeksīti ailē "Oglekļa dioksīda izmešu samazināšana". To var izdarīt tikai tad, ja mainīsim cilvēku sirdis." 

Ēdene sēj šīs pārmaiņas pasaulē, ne vien izplaucējot dzīvu paradīzes dārzu no brīnišķām operu ārijām un dziesmām, bet arī izlaužoties ārpus koncertzāles sienām. Katrā valstī, kur Džoisa viesojas turnejas laikā, viņa tiekas ar mūzikas skolotājiem un skolēniem un vada meistarklases. Vakarā viņa aicina jauniešus pievienoties sev uz skatuves. Māksliniece pati ir sākusi ceļu uz mūzikas Olimpu kā koriste tēva vadītā baznīcas korī, tāpēc iesaistīt bērnus dažādās aktivitātēs, izglītot un iedvesmot viņus ir ļoti svarīga Džoisas Didonato misija.

Dzintaru koncertzālē kopā ar Džoisu Didonato uzstāsies Ēdenes vēsturē lielākais bērnu koris – koncertprogrammas fināla dziesmu izpildījumā piedalīsies divi simti Rīgas 6. vidusskolas audzēkņu.

Koncertu rīko producentu kompānija Winstag Production, OU. Biļetes ir pieejamas Biļešu paradīzes tīklā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja