Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Sestdiena, 1. jūnijs
Mairita, Bernedīne, Biruta

Pasniegtas MTV Video Music Awards

Zvaigžņu ekstravagances un histērijas — MTV šovs ir izdevies

MŪZIKAS VIDEO pazūd no MTV ētera, to vietu ieņem bezjēdzīgi realitātes šovi, taču ik gadu izklaides kanāls joprojām sumina labākos videoklipus MTV Video Music Awards (MTV VMA) balvu pasniegšanas ceremonijā. Ja jums šķiet, ka ceremonijas žanrs arī sevi ir izsmēlis, tad ir vērts ieskatīties svētdien Ņujorkas koncertzālē Radio City Music Hall notikušā MTV VMA šova spilgtākajos fragmentos. "Agonizējošais" MTV kanāls, kas pieejams Latvijas skatītājiem, šovu tiešraidē nav pārraidījis, taču visu garšīgāko atradīsiet YouTube.

Skandāliņu sagādājis reperis Kanje Vests. Stila paraugstundu sniegusi jaunā superzvaigzne Lady Gaga. Klusuma brīdi, pieminot Maiklu Džeksonu, izsludinājusi popmūzikas dzelzs lēdija Madonna — viņa atklāja ceremoniju ar karalim veltītu dziļi emocionālu un ļoti personisku runu, kurā, protams, glorificēja arī sevi. Pēc Madonnas uz skatuves kāpa Džeksona kloni, kuri atkārtoja viņa populārākās deju kustības. Par priekšnesuma kulmināciju kļuva Maikla māsas Dženetas parādīšanās: viņa neteica ne vārda, tikai dejoja, reanimējot revolucionārā klipa Scream horeogrāfiju. Savukārt ceremonijas noslēgumā tika pirmizrādīts dokumentālās filmas This Is It reklāmas rullītis — tajā iemūžināti Džeksona pēdējie koncertmēģinājumi. Visā pasaulē, arī Latvijā, filma uz kinoekrāniem būs skatāma tikai divas nedēļas no 28.oktobra.

Vakara emocionālo noskaņojumu izjauca reperis Kanje Vests, kurš publiski pazemoja 19 gadu veco kantrimūzikas zvaigzni Teilori Sviftu, kad viņai tika pasniegta balva par labāko dziedātājas videoklipu (You Belong with Me). Impulsīvais Kanje pēkšņi uzlēca uz skatuves un, neļaujot Teilorei pabeigt pateicības runu, paziņoja, ka šo balvu patiesībā pelnījusi Bejonsē, kuras klips Single Ladies (Put a Ring on It), viņaprāt, ir "viens no visu laiku labākajiem video".

T.Svifta ir amerikāņu publikas mīlule, viņa oficiāli atzīta par mākslinieci, kura 2008.gadā ASV pārdeva visvairāk albumu eksemplāru, šogad viņas albuma Fearless pārdošanas rezultāti atpaliek vienīgi no Džeksona Number Ones realizācijas panākumiem. Iespējams, Kanjes histēriskais izlēciens pamatīgi iedragās viņa karjeru. Vērts atcerēties, kādu ASV sabiedrības nosodījumu izpelnījusies Dženeta Džeksone, 2004.gadā TV tiešraidē it kā nejauši atkailinot krūti, un R&B princis Kriss Brauns, kurš šogad smagi piekāvis savu draudzeni Riannu. Ceremonijas laikā dziedātāja Pinka tviterī ierakstīja: "Kanje Vests ir lielākais sūda gabals uz Zemes."

Viedā Bejonsē, kura saņēma ceremonijas prestižāko balvu par gada labāko videoklipu Single Ladies, demonstrēja lielās zvaigznes augstsirdību: kad pienāca viņas kārta gozēties starmešu gaismā, Bejonsē uzaicināja uz skatuvi Teilori Sviftu, lai meitene varētu pabeigt savu runu. Publika sveica Teilori, pieceļoties kājās, savukārt, kad nominantu paziņošanas brīžos skanēja Kanjes Vesta vārds, zālē bija dzirdami skaļi svilpieni — nevienu balvu reperis nav saņēmis (pamatnominācijās uzvarētājus nosaka skatītāju balsojums internetā, tehniskajās kategorijās — profesionāļu balsojums). Līdz šim Kanje jau vairākas reizes solīja ignorēt MTV šovus, jo regulāri tiek "apdalīts".

Šāgada ceremonija solīja aizraujošu intrigu: kurai dziedātājai tiks vairāk balvu — Bejonsē vai Lady Gaga? Abas tika izvirzītas deviņās kategorijās. Dīvu cīņas rezultāts — neizšķirts. Gan R&B karaliene, gan elektropopa ekscentriķe saņēma trīs balvas katra. Lady Gaga — 2008./2009.gada krāšņākais atklājums popmūzikā — skatītājus iepriecināja ar provokatīvi pašmērķīgu skatuves priekšnesumu: asiņojot uz skatuves, viņa izpildīja hitu Paparazzi (klipu šai dziesmai uzņēmis slavenais zviedru režisors Jūnass Okerlunds un piesātinājis to ar kinematogrāfiskām atsaucēm gan no Hičkoka erotiskā trillera Vertigo, gan no Almodovara Kikas; šis video sumināts par specefektiem un māksliniecisko noformējumu).

Saņemot apbalvojumu par labāko debiju (klips Poker Face), Lady Gaga bija lakoniska: "Paldies Dievam un gejiem!" Taču viņas auditorija, protams, ir daudz plašāka — Lady Gaga mūziku un stilu iecienījuši arī bērni. Viņai tagad būs jāgatavo pateicības runas un priekšnesumu koncepcijas visām nākamajām ceremonijām — gan MTV Europe Music Awards (5.novembrī Berlīnē), gan Grammy (31.janvārī Losandželosā), gan Brit Awards (16.februārī Londonā). Šādu parādību ignorēt nav iespējams — patīk jums tas vai ne.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja