Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Rīgā uzstāsies Raiens Kīns

Piektdien, 16. oktobrī, ar solokoncertu Palladium Rīgā atgriezīsies mūziķis Raiens Kīns, kurš šī gada februārī Arēnā Rīga iesildīja britu mūzikas zvaigzni Edu Šīranu, informēja koncertaģentūras L.Tips pārstāvis Gints Putniņš.

Iezīmīgs ar savu "perkusionisko" ģitārspēli, Kīns spēj panākt apbrīnojamu stīgu, ritma un lirikas sinerģiju. Ģitāra, melodija un dziesmu vārdi – visi šie elementi viņa kompozīcijās ir cieši saistīti, tāpēc kritiķi nodēvējuši viņa uzstāšanās par trīsdimensiju skanējumu. Raiena Kīna dziesmu pamatā ir paša pārdzīvojumi, pieredze un novērojumi. Arī traģiski – studiju laikā nomira viņa labākais draugs. Tas arī kļuvis par nozīmīgu rosinātāju uzsākt dziesminieka karjeru.

Dziesmu sacerēšanu R.Kīns sāka vēl studiju laikā Vestminsteres universitātē, bet pirmā atpazīstamība atnāca līdz ar 2010. gada minialbumu Aiming For The Sun. Tai laikā viņš iepazinās ar Edu Šīranu un turpmākos gadus vairākkārt uzstājies viņa koncerttūrēs. Vēl mūziķis ik pa laikam atbalsta Leonu Lūisu, kā arī sniedzis koncertus virknē Eiropas festivālu. Kopumā viņa kontā vairāki simti koncertu, no kuriem 260 notikuši pēdējā gada laikā.

2013. gada septembrī iznāca Raiena Kīna pilnapjoma debijas albums Room For Light. Tas saņēmis atzinīgas atsauksmes gan no profesionālu kritiķu, gan mūzikas žurnālistu puses. Viņa komponista talantu novērtējusi virkne producentu, kas aicināja sadarboties: The Nexus (Lana Del Reja), Craze 'n' Hoax (Emēlija Sandē), Fink (Džons Ledžends) u.c.

Patlaban rit Raiena Kīna Eiropas tūre, kuras vairāki koncerti ir pilnībā izpārdoti. Biļešu iepriekšpārdošana uz Rīgas koncertu: www.bilesuserviss.lv un visās Biļešu serviss kasēs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja