Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Rīgas Domā izskanēs koncertprogramma Henrijs Pērsels. Džezbaroks

Rīgas Doma Kapitula zālē koncertciklā Ziemas kamermūzika sestdien, 26. februārī, plkst. 18 izskanēs koncertprogramma Henrijs Pērsels. Džezbaroks, informēja Rīgas Doma mūzikas direktors Aigars Reinis.

Koncertā piedalīsies divi šā gada Lielās Mūzikas balvas nominanti - kontrabasists Jānis Rubiks un ērģelnieks Aigars Reinis - , kā arī dziedātājs Jānis Strazdiņš un baroka vijolniece Lāsma Meldere Šestakova.

Koncertprogrammā angļu baroka mūzika apvienosies ar viegli džezīgām noskaņām un nelielām improvizācijām. Skanēs dažādi rokraksti, dažādi stili un to apvienojums brīvā saspēlē.

"Interesanti, ko teiktu Henrijs Persels (Henry Purcell), izdzirdot savu mūziku nepierakstītā ritmu un improvizācijas bagātībā, kādā tiks atskaņoti viņa darbi? Lai gan zinot, ka Persela mūzika ir ne tikai angļu skolu pārstāvoša, bet arī franču un itāļu manieri paģēroša, fantāzijas ārpus barokālās mūzikas izpildīšanas manieres, iespējams, ir īsti vietā," apgalvo koncerta rīkotāji.

Improvizācija baroka laika izpildītājiem bija ierasta prakse, un katrs pēc savas gaumes izrotāja, papildināja pierakstīto nošu materiālu, tādējādi parādot savas spējas un instrumentālās iespējas. Šīs programmas ideja ir iedvesmojoša ar "populāras" baroka mūzikas izpildījumu caur brīvāku interpretācijas  prizmu, šoreiz ar džezīgu pieskārienu. 

Skaistums mēdz būt satriecošs savā vienkāršībā, par ko liecina koncertprogrammai izvēlētā angļu komponista Džona Ekles (John Eccles) The mad lover melanholisko un pārdzīvojumu pilnais kompozīcijas fragments.

Savukārt deja vienmēr aicina uz kustību, un Londonā savulaik slavenā itāļu baroka vijolnieka un komponista Nikolas Mateisa (Nicola Matteis) darbi ir dzīvesprieka un radošas enerģijas pilni, kas tā vien aicina uz jaunu apvāršņu meklējumiem.

Biļetes: www.bilesuparadize.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja