Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Rīgas Domā notiks gruzīnu ansambļa Basiani koncerts

Pirmdien, 23. martā, plkst. 19 Rīgas Domā notiks Gruzijas folkloras ansambļa Basiani koncerts, informēja pasākuma rīkotāji.

Folkloras ansambli Basiani 2000. gadā nodibināja gruzīnu muzikants Georgijs Donadze. Galvenā kolektīva misija ir saglabāt un atjaunot gruzīnu tautasdziesmas. Lielākā daļa ansambļa Basiani solistu ir Tbilisi Svētās Trīsvienības Katedrāles kora dalībnieki. Ansambļa dalībnieki ir unikālās krimančuli balsis un "jodelēšanas" stila izpildītāji. Mākslinieki izpilda gruzīnu tautas mūziku, daudzbalsīgas folkloras dziesmas un baznīcas dziedājumus. Izpildītāju kolekcijā ir kompozīcijas no dažādiem reģioniem – no Gruzijas austrumu daļas burdona stila līdz pat polifoniskajam izpildījumam, kas ir pretstats polifonijai no valsts rietumu daļas. Muzikālais Basiani dziesmu pavadījums ir autentiski mūzikas instrumenti, kas saglabā mākslas darbu izpildīšanas tradīciju. Mākslinieku tēlus papildina nacionālie gruzīnu tautas tērpi čoha. 

Ansambļa Basiani nosaukums nozīmē uzvaru, kuru Gruzija izcīnīja XIII gadsimtā svarīgā kaujā pie Basiani, kas izlēma Gruzijas valstiskuma jautājumu.

Basiani pasaules publiku ir iekarojis ar psihodēliskiem neparastas harmonijas ritmiem, ritmisko intensitāti un kristālskaidru skaistu mūziku. Ar saviem koncertiem viņi ir uzstājušies uz Amsterdamas, Madrides, Anglijas, Lisabonas, Ņujorkas, Īrijas, Berlīnes, Pekinas, Krievijas, Parīzes, Portugāles un Japānas skatuvēm. Mākslinieku kolekcijā ir seši albumi.   

"Viņi nozaga galveno šovu Linkolna centrā," - tā par Basiani raksta The New York Times. Ansamblis pirmo reizi Linkolna centrā uzstājās uz Alice Tully Hall skatuves 2010. gada augustā. Pēc veiksmīgā koncerta, par kuru bija ļoti labas atsauksmes, ansamblis regulāri sadarbojas ar Linkolna centru.

Basiani  koncertprogrammā Rīgas Doma baznīcā iekļauti gruzīnu garīgie dziedājumi, tautas dziesmas, darba, deju un galda dziesmu žanri. 

Biļetes Biļešu paradīzes kasēs un www.bilesuparadize.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja