Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Sajust to muskuli, ko sauc par sirdi

Aija Andrejeva dodas akustiskā tūrē Ceļojums pie sevis.

Pagājušo gadu aizvadījusi sava tēta grupas Opus Pro 30 gadu jubilejas zīmē, dziedātāja Aija Andrejeva no 8. februāra ar savu jauno akustisko dziesmu programmu Ceļojums pie sevis balsij, čellam, ģitārām un perkusijām dosies koncerttūrē pa Latvijas pilsētu kultūras namiem. Šis ceļojums pie klausītājiem ilgs līdz pat aprīļa beigām, un koncerti norisināsies 15 dažādās pilsētās, aptverot visus novadus. Tūres zīmīgais nosaukums, kā arī nesen klajā laistais singls Mazais princis stāsta par īpašu iekšējas transformācijas posmu dziedātājas dzīvē. Pateicoties tam, arī radusies ideja par šādu – intīmāku un jūtīgāku –  koncertprogrammu.

"Pērn mēs ar puišiem sanācām kopā, lai izveidotu akustisko programmu kādam vienreizējam pasākumam. Tajā brīdī sapratām, ka mums ļoti patīk kopā uzspēlēt. Viss tā ļoti labi izdevās. Sapratām, ka šo ideju nevajadzētu "aprakt", bet gan padalīties vēl ar citiem cilvēkiem foršajā priekšnesumā, kuru bijām izveidojuši. Pagāja laiks, kamēr viss nosēdās un apauga ar ideju par koncerttūri pa mazajām pilsētām, mazajiem kultūras namiem, uz kuriem parasti ar lielajām programmām fiziski nav iespējams izbraukāt. Man ļoti patīk skanējums. Vienmēr ir gribējies programmu ar ģitāru, Kaspars Kurdeko uztaisa veselu mūziku ar saviem perkusiju grabuļiem un knibuļiem, un pievienojas arī čells, kas man ir viens no mīļākajiem instrumentiem. Dziesmas tikai iegūst no šiem instrumentiem kopā ar balsi, arī enerģētiski"» stāsta Aija.

Jaunajā programmā iekļauti visi dziedātājas hiti, ietērpti citās skaņās un krāsās – Kārļa Lāča, Harija Zariņa, Ulda Marhilēviča u. c. autoru skaņdarbi Tumsā, Kamoliņš, Kafijas krūze, Lelle, What For?!, Ar tevi lasīju kastaņus, Vēl, Kā neviens, Tu un es, Ēnas, Pavasaris un citas. Muzikālo pavadījumu tūrē gādās Kaspars Ansons (ģitāras), Jānis Pauls (čells) un Kaspars Kurdeko (perkusijas). Skatuves atmosfēras radīšana uzticēta gaismu māksliniekam Oskaram Pauliņam. 

Aija Andrejeva atklāj, ka šobrīd lēnā garā strādā arī pie sava jaunā albuma. Tapis skaidrs, ko viņa vēlas tajā pateikt, un sācies radošais darbs. Jaunais dziesmu krājums, tāpat kā koncerti, solās būt ļoti personisks un patiess. "Kad, apmeklējot teātra izrādi vai kādu koncertu, sajūtu pakrūtē to muskuli, ko sauc par sirdi, man tā jau ir tāda maza satikšanās ar sevi. Ļoti ceru, un tas ir mūsu uzdevums, lai klausītājs, kas atnāks uz koncertu, sajūt šo muskuli un lai viņam iziet tirpas caur kauliem. Lai viņš jūtas saticies –  kaut nedaudz – ar sevi," teic māksliniece.

Koncerti notiks Ogrē, Saldū, Salaspilī, Kandavā, Mārupē, Ikšķilē, Ropažos, Bauskā, Kuldīgā, Līvānos, Rīgā, Alūksnē, Ķekavā, Siguldā un Krustpilī. Biļetes – Biļešu paradīzes kasēs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja