Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Saulgriežu noskaņās Rīgā ieskandinās Baltijas valstu studentu Dziesmu un deju svētkus Gaudeamus

Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā 10. jūnijā plkst. 18, ieskandinot XVIII Baltijas valstu studentu Dziesmu un deju svētkus Gaudeamus, vasaras saulgriežu noskaņās notiks koncerts, kas pulcinās Latvijas augstskolu korus, dejotājus un mūziķus, vēsta pasākuma rīkotāji.

Tā kā vērienīgie studentu svētki šogad notiek laikā, kad Baltijā tiek svinēti vasaras saulgrieži, Gaudeamus organizatori devuši uzdevumu dalībniekiem no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas sagatavot šīm noskaņām atbilstošu repertuāru. XVIII Baltijas valstu studentu Dziesmu un deju svētku ieskaņas koncertā Līgo svētku tematika atklāsies visā tās burvībā, mūzikā un dejās izdzīvojot skaistās un maģiskās sajūtas, kas sevišķi krāšņi un izteiksmīgi starp cilvēkiem uzplaukst tieši vasaras saulgriežu laikā.

Koncerta apmeklētāji varēs baudīt dziesmu un deju izlasi no Tartu gaidāmā deju lielkoncerta Līgo nakts mistērija un noslēguma koncerta Jāņu dziesmas. Latvijas koru programmā skanēs gan Jurjānu Andreja Lūk, roze zied un Emīla Dārziņa Nāru dziesma, gan arī Selgas Mences tautas dziesmas apdare Gara, gara šī naksniņa u.c. Savukārt dejotāji koncerta programmā apliecinās, ka Jāņu nakts ir brīnumu nakts, un šos svētkus svinēt aicināti ir visi, neaizmirstot par latviešu tautas tradīcijām.

Koru programmas mākslinieciskā vadītāja, diriģente ir Ilze Valce, deju programmas virsvadītāji - Rolands Juraševskis, Ilze Mažāne un Elita Treilone, bet pūtēju orķestru virsvadītājs Māris Martinsons. Pasākuma režisors - Jānis Siliņš

Ieeja ieskaņas koncertā ir bez maksas.

XVIII Baltijas valstu studentu Dziesmu un deju svētki šogad notiks no 22. līdz 24. jūnijam Igaunijas pilsētā Tartu.

Studentu dziesmu svētku tradīcija aizsākās Igaunijā 1956. gadā Dziesmu svētku laikā. Gaudeamus pārmaiņus, lielākoties ik pēc četriem gadiem, notiek kādā no Baltijas valstīm. Iepriekšējo reizi studentu svētki notika 2014. gadā Daugavpilī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja