Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Simfonija un arfa mums arvien tuvāk. Liepājas Simfoniskais orķestris turpina tiešraides koncertus

Turpinot publikas iemīļoto koncertu ciklu Simfonija TUVĀK, bezmaksas tiešraidē no Liepājas koncertzāles Lielais dzintars 12. martā plkst. 19 būs baudāma Antonīna Dvoržāka slavenā Devītā simfonija maestro Gintara Rinkeviča lasījumā, bet bezmaksas tiešraidē 25. martā plkst. 19 atsāksies koncertsarunu cikls Tuvāk, šoreiz iepazīstinot ar Liepājas Simfoniskā orķestra arfisti Dārtu Tisenkopfu.

"Antonīna Dvoržāka Devītā simfonija ir cerību un entuziasma simbols, kas simfoniskās mūzikas laukā ienes to Jaunā kontinenta romantisma auru, ko literatūrā pazīstam pēc Džeimsa Fenimora Kūpera romāniem Pēdējais mohikānis un Zvērkāvis, pēc Gojko Mitiča filmām par Čingačguku. Apalaču tautas melodijas, džeza mūzikas alūzijas meistarīgā simfoniskā audumā ieved mūs aizrautībā, kas caurauda Amerikas krāšņi mežonīgo rītausmu. Šī simfonija ir kā radīta kaislīgajam maestro Rinkevičam un emocionāli jaudīgajam Liepājas Simfoniskajam orķestrim. Gaidāms neaizmirstams piedzīvojums!" sola Liepājas Simfoniskā orķestra vadītājs Uldis Lipskis, arī pats ar nepacietību gaidot piektdienas koncertu.

Koncertu cikls Simfonija TUVĀK radīts, lai klausītājus iepazīstinātu ar pasaules simfoniskā repertuāra stūrakmeņiem – skaistām, klasiskām simfonijām, kas būtu jāzina ikvienam. Pirms simfonijas atskaņošanas mūzikas apskatnieks Orests Silabriedis un koncertprogrammas diriģents kopīgi atklāj simfonijas tapšanas laika kontekstu un uzbūves detaļas, bet jau pēc atskaņojuma koncertzāles Lielais dzintars vadītāja Timura Tomsona vadītā sarunā dalīties ar sava mūzikas piedzīvojuma iespaidiem aicināti Liepājas Simfoniskajam orķestrim un koncertzālei uzticīgie, pastāvīgie klausītāji.

Šajā ciklā šogad jau izbaudīta gan Vīnes klasiķa Volfganga Amadeja Mocarta 40. simfonija diriģenta Gunta Kuzmas vadībā, gan somu klasiķa Žana Sibēliusa Trešā simfonija, ko diriģēja Normunds Šnē. Tagad šie koncertieraksti pieejami Biļešu paradīzē (ieraksta pieejas cena vienai mājsaimniecībai – trīs eiro). Šā cikla noslēgumkoncerts gaidāms 9. aprīlī, kad Andra Vecumnieka interpretācijā skanēs Pētera Čaikovska Ceturtā simfonija.

Savukārt koncertsarunu ciklā Tuvāk, kas radīts, lai klausītāji varētu tuvāk iepazīt orķestra personības, 25. martā iecerēta tikšanās ar arfisti Dārtu Tisenkopfu. Viņas izpildījumā skanēs Jekaterinas Valteres-Kīnes, Nino Rotas un Mihaila Gļinkas mūzika. Nepilnu stundu garajā pārraidē mākslinieci iepazīsim arī sarunā. LSO mājaslapā pieejamas jau 15 šā cikla pārraides.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja