Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Sinfonietta Rīga saviem klausītājiem piedāvā pusgada abonementu pieciem koncertiem

Sinfonietta Rīga, turpinot tradīciju, saviem klausītājiem piedāvā iegādāties pusgada abonementu, kurā iekļauti pieci koncerti ar īpaši izvēlētām koncertprogrammām un māksliniekiem.Abonements izpelnījies klausītāju lielu atzinību, jo par labu cenu iespējams iegādāties biļetes labās sēdvietās, turklāt visus abonementa koncertus raksturo interesantas programmas un izcili solisti, portālam Diena.

lv stāsta valsts kamerorķestra Sinfonietta Rīga sabiedrisko attiecību vadītāja Aija Semjonova.Abonementā iekļauti pieci koncerti. 13.janvārī plkst. 19.30 Lielajā ģildē - Haidna simfonija un Koplenda Apalaču pavasaris. Jokus mīlošā prasmīgā klasiķa Jozefa Haidna un ASV patriotiskā simfonisma meistara Ārona Koplenda mūzikā divi izcili Latvijas mūziķi - Andris Veismanis kā teicams klasicisma mūzikas izpratējs un Egīls Šēfers kā klarnetists, kura smalki izkoptais spēles stils pārsteigs Ārona Koplenda virtuozajā Klarnetes koncertā.17.februārī plkst. 19.30 Lielajā ģildē - Bēthovena Otrais klavierkoncerts un Septītā simfonija. Āmuriņklavieru spēles ģēnijs, nepārspējamais mocartists un bēthovenists Kristians Bezaudenhauts, viesojoties Rīgā, ļaus saklausīt Bēthovena Otro klavierkoncertu tā, kā tas skanējis dižā Vīnes meistara laikā. Programmu vainagos Bēthovena Septītā simfonija, kuras saturiskais diapazons sniedzas no sakrāla gājiena līdz aumaļainai prieka ekstāzei. 2.martā plkst. 19.30 Lielajā ģildē - Ģēniju parāde. Štrauss, Šūberts un Holligers. Vienmēr prieks Rīgā redzēt ģeniālo šveicieti Heincu Holligeru, kā arī liels lepnums par to, ka šis ievērojamais mūziķis labprāt atkal un atkal satiekas ar Latvijas mūziķiem. Šoreiz būs iespēja dzirdēt, kā Holligers atskaņo solopartiju Riharda Štrausa Obojas koncertā, savukārt viņa paša daiļradi autora vadībā pārstāvēs viens no oriģinālākajiem gadsimtu mijas opusiem - ekstravagantais ConcERto?.13.aprīlī plkst. 19.30 Lielajā ģildē - Mocarts, Haidns un Gothama jaundarbs. Normunda Šnē un _Sinfonietta Rīga _ierosinātā kamersimfoniju atskaņojumu cikla ceturtais koncerts, un šoreiz žanra jaundarba statusā - rosīgā Latvijas kanādieša Nika Gothama veikums. Līdzās pirmatskaņojumam - Jozefa Haidna simfonija, kas komponēta par godu jauna opernama celtniecībai, un Mocarta Sinfonia concertante, kuras soloposmu vijīgās līnijas uzticētas pieredzējušiem skatuves partneriem no kvarteta RIX - Sandim Šteinbergam un Ilzei Kļavai.31.maijā plkst. 19.30 Lielajā ģildē - Sezonas noslēgums ar Kseniju Sidorovu. Viens no izcilākajiem igauņu mūsdienu komponistiem Erki Svens Tīrs šajā programmā pārstāvēts ar koncertu Prophecy, kurā solo spēlēs valdzinošā Londonā dzīvojošā Latvijas akordeoniste Ksenija Sidorova, kas patlaban atrodas pārliecinošā ceļā uz pasaules koncertskatuves iekarošanu. Vēl programmā Šūberta Otrā simfonija un neizsmeļamas izdomas pārpilnā, kolorītā austrieša HK Grūbera Manhattan Broadcasts, ko dēvē par „Amerikas deju orķestra spoguli Vīnē”.Abonementu iespējams iegādāties visās Biļešu paradīzes kasēs līdz pirmajam koncertam 2012.gada 13.janvārim. Abonementa cena ir 20 lati. Koncertus rīko Latvijas Koncerti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pa Latviju turpina kursēt Ziedoņa vilciens

Vilciena sastāvs, kura vagonu logus iepriekšējā gadā rotāja ziedoši ķirši, šogad ieguvis zaļumu un aicina ceļot pa Latviju, turpinot projektu Ieraugi, Sajūti, Noķer Ziedoni. Elektrovilcien...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja