Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Sinfonietta Rīga sezonas noslēguma koncertā uzstāsies Baiba Skride

Kamerorķestra “Sinfonietta Rīga” piektās koncertsezonas noslēguma koncertā Lielajā ģildē 27. maijā plkst. 19.30 soliste būs izcilā, Vācijā dzīvojošā latviešu vijolniece Baiba Skride. Viņas solo dzirdēsim mistiskiem nostāstiem apvītajā Roberta Šūmaņa Vijoļkoncertā, informēja orķestra sabiedrisko attiecību vadītāja Aija Semjonova. Vēl šī vakara programmā iekļauta Franča Šūberta Trešā simfonija un Magnusa Lindberga opusa Souvenir Eiropas pirmatskaņojums.

Pēc A. Semjonovas teiktā, 27. maija koncertprogramma ir daudzveidīga un interesanta. Šūmaņa Vijoļkoncerts, kuru dzirdēsim Baibas Skrides interpretācijā ir komponista dzīves beigu periodā sarakstīts šedevrs. Neraksturīgi Šūmaņa kompozīcijas tehnikai, tas ir tik ļoti grūts un virtuozs, ka ikvienam mūziķim ir liels izaicinājums. „Ļoti augstu vērtēju Baibas vēlmi uzdrīkstēties un meklēt jaunus izaicinājumus, kas veido unikālu pieredzi un atklāj jaunus horizontus mūzikā. Šo Baibas talanta šķautni pamanīju jau pirms pāris gadiem, kad Latviešu Simfoniskās mūzikas lielkoncertā tika atskaņots Baibai komponētais Ilonas Breģes skaņdarbs,” vērtē orķestra mākslinieciskais vadītājs un gaidāmā koncerta diriģents Normunds Šnē.

Magnusa Lindberga opusa “Souvenir” Eiropas pirmatskaņojums savukārt ir īpašs vilinājums laikmetīgās mūzikas gardēžiem. Skaņdarbs tika komponēts Ņujorkas Filharmoniskajam orķestrim, kur Lindbergs jau trīs gadus ir rezidējošais komponists. Pasaules pirmatskaņojums Ņujorkā notika 2010.gada novembrī. Šūberta Trešā simfonija, kas vainagos koncerta programmu, sacerēta astoņpadsmit gadu vecumā un piepildīta ar mūziku, no kuras strāvo enerģija, dzīvesprieks un jauneklīga uzdrīkstēšanās. Mūzikā ļoti jaušams, ka simfonija komponēta Vīnē gada brīnišķīgākajā laikā no maija līdz jūlijam. Vēl skaistāku skaņdarbu sezonas noslēgumam nav iespējams iztēloties, uzskata N. Šnē.

Savā piektajā koncertsezonā "Sinfonietta Rīga" tikusies ar izciliem solistiem un diriģentiem: flautistu Patriku Galuā, vijolniekiem Kirilu Trusovu un Alinu Pogostkinu, operdziedātāju Olgu Pasičņiku, obojistu Lāslo Hadadi, pianistu Reini Zariņu, čellisti Kristīni Blaumani, diriģentiem Zbigņevu Gracu no Polijas, Arielu Cukermani no Izraēlas, kā arī mūsu pašu Sigvardu Kļavu, Māri Sirmo un Aināru Rubiķi. Kā uzsvēra Normunds Šnē, „Orķestris šajā sezonā ir ļoti daudz pieredzējis. Katrs mūziķis un orķestris kopumā ir izaudzis, norūdījies un kļuvis „pieaugušāks”. Repertuāra daudzveidība ir cēlusi un  padziļinājusi orķestra mūziķu profesionālo kvalitāti. Koncerti ar jaunu viessolistu un diriģentu piedalīšanos arī ir ļoti nozīmīgs aspekts orķestra radošajā dzīvē, jo tā ir bijusi jauna pieredze, kas atstāj neizdzēšamu pieredzi un sajūtas.” 


Biļetes uz sezonas noslēguma koncertu iespējams iegādāties Lielās ģildes un visās "Biļešu paradīzes" kasēs.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja