Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Šopēns piecos kontinentos

Liepājas Simfoniskais orķestris (LSO), kurš savu atvērtību neierastām radošām sadarbībām spilgti apliecinājis azerbaidžāņu simfomugamu koncertprogrammās un ierakstā, arī šo gadu iesāk ar pārsteidzošu pasaules mūzikas programmu.

Savam šā gada pirmajam koncertam Liepājas Latviešu biedrības namā 17. janvārī plkst. 19 orķestris gatavo visai neierastu koncertprogrammu Šopēns piecos kontinentos, kur, muzicējot kopā ar poļu multiinstrumentālisti Mariju Pomjanovsku un viņas ansambli, pa jaunam interpretēs Friderika Šopēna mūziku. Pazīstamie poļu romantiķa opusi būs dzirdami dažādu pasaules tradicionālo un eksotisko instrumentu skanējumā. Šī programma iekļauta koncertciklā Lielo dzintaru gaidot

"Dzirdēsiet Šopēnu tādu, kādu vēl nekad nebūsiet klausījušies!," sola lietuviešu diriģents Aleksandrs Šimelis, kurš koncertā diriģēs Liepājas Simfonisko orķestri. "Tie būs Šopēna skaņdarbu aranžējumi dažādu tautu etno mūzikas stilā."

Projekta Šopēns piecos kontinentos autore ir slavena poļu multiinstrumentāliste, muzikoloģe, dziedātāja un komponiste Marija Pomjanovska, kura kopā ar savu ansambli 2010. gadā izdeva CD ierakstu ar tādu pašu nosaukumu. Kopā ar orķestri vēl vasarā šī koncertprogramma izskanēja Viļņā vasaras festivālā Piano.lt

"Šis būs neierasts koncerts, tas ir intriģējošs aicinājums izbaudīt slavenā poļu komponista Friderika Šopēna iespaidotu multikulturālu pasākumu," stāsta Liepājas Simfoniskā orķestra vadītājs Uldis Lipskis. Programmā gan M. Pomjanovskas, gan viņas ansambļa mūziķu dziedāšana etniskajā stilā, gan ierastie akadēmiskie instrumenti, kā, piemēram, vijole, ģitāra, bungas, gan arī dažādi tradicionālie un eksotiskie instrumenti no visas pasaules - Japānas, Ķīnas, Nepālas, Mongolijas, Rietumāfrikas, Austrālijas, Tuvajiem Austrumiem un Kaukāza, kā arī Senās Persijas.

Marija Pomjanovska, kura savulaik kā čelliste absolvējusi Friderika Šopēna Mūzikas universitāti Varšavā, drīz vien pievērsās dažādu tautu tradicionālajai mūzikai. Lai apgūtu etnisko instrumentu spēli, viņa devās uz Indiju, Ķīnu, Dienvidkoreju, Mongoliju. Piecus gadus dzīvojot Japānā, mūziķe sadarbojās ar pasaulslaveno čellistu Jo Jo Ma. Viņas interešu loku papildināja arī Tuvie Austrumi un Āfrika. M. Pomjanovska ir izdevusi vairāk nekā 20 CD, producējusi daudzas filmas, TV un radio programmas. Viņa ir arī mākslinieciskā vadītāja Starpkultūru festivālam Varšavā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja