Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Stinga atskats pagātnē

Pirmdien, 10. jūnijā, koncertturnejas Sting: My Songs ietvaros Arēnā Rīga uzstāsies britu mūziķis Stings.

"Vecāki dod tev vārdu, bet īsti nezina, kas tu esi. Savukārt draugi, piešķirot tev iesauku, precīzi zina, kas tu esi," pirms vairākiem gadiem intervijā izdevumam Esquire smejoties sacījis 16 Grammy un daudzu citu nozīmīgu balvu ieguvējs, rokgrupas The Police dalībnieks un solomākslinieks – Gordons Metjū Tomass Samners, plašāk pazīstams kā Stings. Mūziķim par savu iesauku jāpasakās grupas Phoenix Jazzmen biedriem, ar kuriem viņš kopā uzstājies vēl pirms pasaules slavas iegūšanas. Gordons tērpies džemperī ar dzeltenmelnām strīpām pārējiem grupas dalībniekiem atgādinājis lapseni. Kopš tā laika mūziķis izpelnījies iesauku, kas tulkojumā no angļu valodas nozīmē "dzelonis". Stings min, ka iesauka, iespējams, pielipusi tāpēc, ka toreiz viņš mēģinājis izskatīties agresīvs. Arī Stinga jaunā albuma My Songs noformējumā izmantoti oranži un melni krāsu toņi. 67 gadus vecais Stings, kurš muzicē kopš 1971.gada, atklāj: "My Songs dziesmās atainota mana dzīve."

Mūziķa divus mēnešus ilgā Eiropas koncertturneja sākās 28.maijā Parīzē, bet dažas dienas iepriekš, 24.maijā, viņš klajā laida savu četrpadsmito studijas albumu My Songs, kurā iekļautas klausītāju iemīļotākās The Police un Stinga solo dziesmas jaunā skanējumā. Kā teikts mūziķa mājaslapā, albumā My Songs Stings ar jaunā skanējumā izdoto dziesmu kolekciju atskatās uz visu savu karjeru, tā savu pagātni stingri novietojot tagadnē. Mūziķis iepriekš atzinis un visai uzskatāmi ar savu dzīvesgājumu pierādījis, ka viņam ir garlaicīgi darīt vienu un to pašu, iespējams, tieši tāpēc Stings tik droši ļāvies eksperimentiem ar pasaulē zināmiem hitiem.

Reiz Stings sacījis, ka, viņaprāt, ideāla mūzika ir klusums. "Mēs, muzikanti, nodarbojamies ar skaista ietvara radīšanu ap šo pilnību – klusumu," paudis mūziķis. "Jaunais ietvars", ko Stings radījis, pārveidojot The Police un paša solo dziesmu skanējumu un dinamiku, esot mūsdienīgāks, taču daļā skaņdarbu joprojām saklausāmi oriģinālo ierakstu elementi. 

Taujāts, vai uztraucās par savu albumu komerciālajiem panākumiem, Stings jau pirms vairākiem gadiem kādam krievu medijam atklāja, ka par to vairs īpaši neraizējas. "Mūzika arvien vairāk baro manu dvēseli," uzsvēris mūziķis.

Jaunajā koncertturnejā Stings klausītājus priecē ar tādiem populāriem skaņdarbiem kā Roxanne, Shape of My HeartEvery Breath You Take, Message in a Bottle, Englishman In New York un daudziem citiem.

"Nav jābūt labākajam dziedātājam pasaulē, ir jābūt unikālam. Ikreiz, kad atverat muti, cilvēkiem ir jūs jāatpazīst. Tiklīdz sasniedzat šo punktu, kur jums ir unikāls vokālais pirkstu nospiedums, tad tas ir viss," izdevumam Esquire reiz paudis mūziķis, kurš kopā ar The Police un savā solokarjerā pārdevis vairāk nekā 100 miljonus albumu kopiju.

Biļetes uz Stinga koncertu Arēnā Rīgā vēl var iegādāties Biļešu Serviss kasēs un www.bilesuserviss.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja