Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Svinības operā piecos Vecgada vakaros

Latvijas Nacionālajā operā no 27. līdz 30. decembrim notiks skatītāju iemīļotie Gadumijas koncerti. Tie sāksies plkst. 19.00, bet 30. decembrī – plkst. 12.00 un 19.00.

"Vecgada koncerti operā kļuvuši par daudzu klausītāju aizejošā gada pavadīšanas tradīciju. Šis ir mirklis, kad uz operas skatuves uzmirdz spožākās mūsu operas solistu balsis. Brīdis, kad ir iespēja redzēt un dzirdēt gan lielāko daļu mūsu operas solistu, gan baudīt operas kora dziedājumu un arī redzēt, ne tikai dzirdēt mūsu lielisko orķestri," stāsta operas galvenais diriģents Mārtiņš Ozoliņš. "Koncerta programmā franču un spāņu komponistu mūzika – ārijas un dueti no operām, spāņu sarsuelas, spilgti kora un orķestra priekšnesumi. Koncerta noslēgumā vēlēsim daudz laimes mūsu uzticīgajiem klausītājiem un skanīgu, spilgtiem notikumiem bagātu Jauno gadu sev pašiem."

Jauno gadu krāšņās franču opermūzikas un spāņu sarsuelu ugunīgo melodiju noskaņās sagaidīt aicina operas solisti Dana Bramane, Jūlija Vasiļjeva, Inga Šļubovska, Laura Grecka, Ilona Bagele, Mihails Čuļpajevs, Andris Ludvigs, Raimonds Bramanis, Rinalds Kandalincevs, Rihards Mačanovskis, Krišjānis Norvelis, kā arī operas koris un orķestris diriģenta Mārtiņa Ozoliņa vadībā. Koncertā skanēs Žorža Bizē, Šarla Guno, Žaka Ofenbaha, Ambruāza Tomā, Leo Delība, Pablo Sorosavala, Hosē Serrano, Augustīna Laras un citu komponistu darbi. Koncerta režisore ir Elita Bukovska, to vadīs Liene Jakovļeva.

"Sajūtas ir gaišas, man ir liels prieks kopā ar kolēģiem un visu mūsu radošo muzikālo kolektīvu ikkatru gadu noslēgt ar skaistām vibrācijām. Tas nav viegli, pieci koncerti mums ir kā maratons blakus daudziem citiem darbiem, taču dāvināt šajā laikā cilvēkiem prieku ir svarīgāk. Koncerta pirmajā daļā nodziedāšu slaveno Vertera āriju, bet otrajā daļā būs iespēja ieklausīties Latvijā reti izpildītā žanrā – sarsuelā. No šī repertuāra izpildīšu Rafaela vēstījumu La rocca fria del calvario no Hosē Serrano sarsuelas Sāpju dievmāte/La dolorosa," stāsta Mihails Čuļpajevs.

Inga Šļubovska atklāj, ka ar lielu prieku gaida Vecgada koncertus, jo "operā ienāk īpašā svētku sajūta. Šis gads man bija ļoti īpašs, daudz jaunu lomu un pirmizrāžu. Arī Vecgada koncertā dziedāšu jaunu, ļoti virtuozu, publikai maz pazīstamu Ofēlijas balādi no Ambruāza Tomā operas Hamlets, un kopā ar Lauru Grecku nodziedāsim vienu no skaistākajiem operu duetiem – Leo Delība Ziedu duetu. Jaunajā gadā sev un visiem vēlu mīlestību, labu veselību, lai ir spēks vairot labo un nest gaismu pasaulē!"

Gadumijas koncerta tiešraide Latvijas Radio 3 – šovakar, 28. decembrī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja