Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Tāds ir Busulis

Intara Busuļa maratons Dzintaros — solokoncerti un labākais no Cabaret

Kopš dziedātājs un trombonists Intars Busulis pirms vairākiem gadiem pirmoreiz parādījās Cabaret izrādēs Sapņu fabrikā, šķiet, ka viņš ne vien ir gatavs uz visu, bet jau ir visur. Pirms tam kopā ar tagad populārās dziesmas Vadiņi autoru un izpildītāju Andi Grīvu Busulis jau bija dziedājis saldu popu zēnu trio Caffe, par kuru lielāko hitu kļuva Zigmara Liepiņa dziesmas Ķiršu lietus jaunversija. Vēlāk Intars kļuva par otro zināmo latviešu džeza dziedātāju līdzās pirms tam vienīgajam Laimim Rācenājam. 2005.gadā uzvarēja Jaunajā vilnī un, daudzuprāt, izgāzās pēdējā Eirovīzijā, neiekļūstot finālā. No reklāmu stabiem mūs uzrunā Intars, kurš slavē kādu bankas karti ar vārdiem "tā nav karte, tas ir džezs". Nu viņš tandēmā ar spēkavīru Raivi Vidzi cilā hanteles un audzē ūsas, reklamējot vīriešu veselības akciju Esi īsts vecis, kas aicina veikt profilaktisku prostatas pārbaudi. Krāsainie nedēļas žurnāli mēģina noskaidrot, kurš ir stilīgāks: Busulis vai Kaupers, bet kolēģi mūziķi pēc Cīņas kluba pārmet, ka Intars spēlējis negodīgi, dziedot citu, nevis noteikumos paredzēto dziesmu.

Uzreiz vairākos virzienos šāva arī Intara debijas albums Kino, nosaukuma dēļ izraisot asociācijas ar Viktora Coja grupu, turklāt piedāvājot uzreiz divas versijas — latviešu un krievu valodā. Uz skatuves Intars visu dara ar vislielāko atdevi, tomēr sejā nav tās daudziem Latvijas skatuves māksliniekiem tik raksturīgās slimīgās pārliecības, ka viņu darāmajam ir pasaules mēroga nozīme un ka visu apkārtējo pienākums ir to saprast un respektēt. Intaram ir veselīga un ironiska attieksme pret visu notiekošo — viņš ļaujas dabīgajai plūsmai un, ja kādam piemīt lielummānija, tad ne viņam, bet citiem, kuri dziedātāju grib redzēt visur un iesaistīt katrā publiskā projektā, jo otra tik daudzpusīga un talantīga dziedātāja ar pietiekamām aktierdotībām latviešiem pašlaik vienkārši nav.

Intars parasti iejūtas vairākos tēlos arī viena koncerta mērogos — tā bija pērn augustā Latvijas Nacionālajā operā, kur safilmētais materiāls tagad skatāms nupat izdotajā Intara pirmajā DVD, un tā tas būs arī solokoncertos Tāds es esmu... 15. un 16.jūlijā Dzintaru koncertzālē. Ņemot vērā gan Intara, gan koncerta norises vietas saistību ar drīz gaidāmo konkursu Jaunais vilnis, koncertā tiks izspēlētas parodijas par māksliniekiem, kas tur uzstāsies, neizpaliks arī veltījums nesen aizsaulē aizgājušajam Maiklam Džeksonam, un tas viss tiks ieausts koncerta pamattēmā — jūras ceļojumā apkārt zemeslodei. Gan albumā Kino, gan koncertos Intara pavadītājmūziķu kodols ir grupas Time After Time dalībnieki, bet ar diviem koncertiem nekas vēl nebeigsies, un maratons turpināsies vēl divas dienas, Intaram piedaloties arī no Sapņu fabrikas uz vasaras mītni Dzintaros pārceltajās Cabaret izrādēs. Šoreiz — Labākais no Cabaret.

Mūzika

Intars Busulis Dzintaru koncertzālē

Koncerti Tāds es esmu... 15. un 16.VII plkst.20

Izrādes Labākais no Cabaret 17. un 18.VII plkst.20

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā un Dzintaru koncertzāles kasē

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja