Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Tango, kino un pat akordeonistu krodziņš. Daugavpilī šonedēļ notiek akordeona mūzikas festivāls

Daugavpilī līdz 24. novembrim notiks XVIII Starptautiskais akordeona mūzikas festivāls Daugavpils 2023.

Festivālu tikko ieskandinājis VI Latvijas akordeonistu konkurss, kurā sacentās mūzikas skolu audzēkņi, bet atklāšanas koncertā 23. novembrī plkst. 18.00 Vienības nama koncertzālē piedalīsies festivāla saimnieki Daugavpils akordeonistu orķestris diriģentes Tatjanas Saratovas vadībā un klausītāju iemīļotais čellistu trio Melo-M, kurā līdz ar tā līderi Kārli Auzānu muzicē Miķelis Dobičins un Jānis Pauls. Orķestra un trio saspēle jau ir notikusi 2018. gadā, un mūziķi atkal satiekas Daugavpilī. Akordeonistu orķestris Daugavpilī pastāv jau kopš 1959. gada (!) un ir kļuvis par Daugavpils vizītkarti akordeona mūzikas pasaulē.

Daudzveidīgām koncertprogrammām bagāta būs piektdiena, 24. novembris. Šajā dienā ikviens tiek aicināts apmeklēt koncertus Vienības nama koncertzālē un dienas noslēgumā baudīt mākslinieku izpildījumu Vienības nama kafejnīcā, kur norisināsies jau par tradīciju kļuvušais Akordeonistu krodziņš. Plkst. 18.00 uz koncertprogrammu Latviešu tango aicina akordeonists Artūrs Noviks un Trio Tresensus, kura neparasto instrumentālo sastāvu veido virtuozā koklētāja Līga Griķe, saksofonists Aigars Raumanis un sitaminstrumentālists Uģis Upenieks. Programmā Latviešu tango pirmo reizi šādā sastāvā skanēs Artura Maskata, Daces Aperānes un Imanta Zemzara tango. Aigara Raumaņa rakstītajā fantāzijā Tango un kino varēs atpazīt daudzas iemīļotas melodijas no latviešu filmām. Jaunas krāsas parādīšoties arī Aivara Kalēja, Jāņa Ķepīša, Pētera Butāna un Kārļa Lāča dejiskajos opusos. Kolorīto programmu krāšņos daugavpiliešu jaunā talanta Renāta Cvečkovska Tango, kas komponēts tieši Trio Tresensus.

Turpinājumā uzstāsies instrumentālā grupa U’Elements no Lietuvas (Viļņas), kurā apvienojušies mūziķi no Armēnijas, Latvijas un Lietuvas. Dienas noslēgumā Akordeonistu krodziņā šarmantā akordeoniste Inita Āboliņa ar savu komandu koncertprogrammā Noktirnes spēlēs šādi nosauktā CD mūziku – pazīstamas Raimonda Paula, Imanta Kalniņa, Zigmara Liepiņa, Aleksandra Kublinska, Aivara Hermaņa, Borisa Rezņika, Jāņa Šipkēvica, Reiņa Sējāna un Aigara Graubas dziesmas, kurām akordeoniste kopā ar aranžētāju un taustiņinstrumentālistu Kristapu Krievkalnu, ģitāristu Āri Ozolu un sitaminstrumentālistu Miķeli Vīti radījusi citu skanējumu.

Biļetes uz koncertiem – Vienības nama koncertzāles kasē (darbdienās plkst. 16.30–18.30) un Biļešu paradīzē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja