Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Tikšanās vietā, kur ikviens jūtas gaidīts

Mūzikā tiekas Raimonds Pauls un Daumants Kalniņš

Mūzikas nama Daile piecu gadu jubilejā 13. novembrī skatītāju vērtējumam tiks nodots viens no sezonas gaidītākajiem jaunumiem – koncertprogramma Raimonds Pauls un Daumants Kalniņš. Tikšanās dailē. Šīs programmas galvenā intriga ir jaunais Raimonda Paula dziesmu cikls ar Ineses Zanderes dzeju, kuru maestro un publikas iemīļotais dziedātājs atskaņos, būdami uz skatuves tikai divatā. Pirmatskaņojumam šovakar plkst. 19 sekos vēl trīs koncerti 14., 15. un 16. novembrī.

Kāpēc "daile" ar mazo burtu? Tāpēc, ka maestro un Daumanta Kalniņa radošās satikšanās vieta tulkojama divējādi. Tā ir gan mūzikas pašas daile, gan publikas un mākslinieku iecienītā koncertvieta – Mūzikas nams Daile, kuru saimniece, producente Anda Zadovska, jau darījusi tik atpazīstamu, it kā tā šeit darbotos vismaz trīsreiz piecus gadus. Raimonds Pauls, piemēram, jau piekto sezonu Mūzikas nama Daile apmeklētājus pārsteidz ar jaunu koncertu un katru reizi citu mūziķu izpildījumā. Daumanta Kalniņa balsij un vietumis arī viņa spēlētajai obojai radīto programmu Tikšanās dailē maestro veidojis arī sadarbībā ar diriģentu Kasparu Ādamsonu, kurš vadīs stīgu orķestri koncerta otrajā daļā, atskaņojot Raimonda Paula dziesmu izlasi ar latviešu dzejnieku vārdiem. Jaunas krāsas tām piešķīruši Raimonda Macata veidotie aranžējumi. Arī viņš piepulcēsies uz skatuves ar instrumentālo grupu un Raimondu Paulu pie klavierēm.

"Pirmajā daļā būsim tikai divi, klavieres un balss. Uzrakstīju "jaunu padarīšanu" ar Zanderes dzejolīšiem un gribu paklausīties, kā skan. Daumants dzied ļoti daudzos koncertos. Viņš ir dziedājis arī dažas manas dziesmas, bet es jau sen gribēju ar viņu uztaisīt veselu programmu. Mēģināsim, kā pieņemts nopietnā koncertā, nodziedāt 12 jaunus meldiņus. Viņš ir ļoti muzikāls un profesionāls, ar viņu ir ļoti viegli sastrādāties," sadarbību vērtē Raimonds Pauls. Viņš vaļsirdīgi atklāj, ka konkrētos Ineses Zanderes dzejoļus iedevusi diriģente Līga Celma, aicinot uzrakstīt kaut ko jaunu viņas vadītajam meiteņu korim Spīgo. "Viņa tagad būs ellīga, jo pirmo atskaņojumu taisu ar Daumantu. Taču es ceru revanšēties, vēlāk salaist viņu kopā ar šo lielisko meiteņu kori." 

Koncerta otrajai daļai Daumants Kalniņš atlasījis dažādus maestro "dziedamos gabalus" – sākot ar Māsu Keriju un Meža gulbjiem. "Un, lai smukāk skanētu, piedalīsies diriģents Kaspars Ādamsons ar piecpadsmit stīdziniekiem. Lēnie meldiņi prasās pēc stīgu orķestra! Šī būs vēl viena mana svētku dāvana Latvijai pēc koncerta, ko Liepājā nospēlēju ar diriģentu Māri Sirmo, Liepājas simfonisko orķestri un kori Latvija. Šis būs citā – kamerstilā," saka maestro.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja