Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

Tuvojas itāļu džeza dīvas Robertas Gambarini koncerts LNO

28.janvārī Latvijas Radio bigbends Latvijas Nacionālajā operā uzstāsies kopā ar juteklisko itāļu džeza vokālisti Robertu Gambarini, kas Latvijā viesosies pirmo reizi. Koncerta programmā - džeza klasika un itāļu mūzikas pērles. Koncerta īpašais viesis – Maestro Raimonds Pauls.

Latvijas džeza mūzikas vēsturē Latvijas Radio bigbends ir spēlējis lielu lomu kopš 1966. gada. Pēc Radio bigbenda likvidācijas 1995. gadā, džeza kustības attīstību uzņēmās festivāls Rīgas Ritmi un regulāri organizēja projektus ar bigbenda piedalīšanos, kas sadarbojās ar tādiem ārzemju māksliniekiem kā Frank Foster, Dennis Rowland, James Morrison, Ole Kock Hansen un daudziem citiem.  Pēc ieilguša klusuma brīža, bigbends ir atsācis koncertdarbību. Savā debijas koncertā Latvijas Radio bigbends uzstājās ar leģendāro džeza vokālistu Kurtu Elingu, kurš atzinis, ka "Latvijas Radio bigbends ir pelnījis stabilu un spožu nākotni".

Savukārt Roberta Gambarini ir fanu, kritiķu un daudzu pasaulslavenu mūziķu apbrīnota jaunā vokālā džeza zvaigzne, kuras 2006. gadā izlaistais debijas albums Easy To Love tika izvirzīts Grammy nominācijai.

The Boston Globe nodēvēja Robertu par "patieso Ellas Ficdžeraldas, Sāras Voenas un Karmenas Makrejas pēcteci".

Robertas albums So In Love, kas iznācis 2009. gada augustā, bija spilgts apliecinājums tam, ka Gambarini ir viena no nozīmīgākajām mūsdienu vokālistēm.

Robertas vecāki ir ieaudzinājuši meitai mīlestību pret džezu, taču viņas muzikālā valoda ir daudz plašāka un iekļauj sevī operas žanru, popu, klasisko mūziku, kantrī un blūzu.

Robertas Gambarini "milzīgais talants" (DownBeat Magazine) ir nesis dziedātājai tādas godalgas kā Gada labākās džeza vokālistes 2010 tituls no Džeza Žurnālistu Asociācijas, savukārt DownBeat žurnāla gada kritiķu aptaujās Gambarini atzīta kā Talants, kurš pelnījis plašāku atpazīstamību un Labākā 2008. gada uzlecošā zvaigzne sieviešu vokāla kategorijā.

"Beidzot dziedātāja, ko mūziķi ir atzinuši par vienu no izcilākajām, ...  Robertas debijas albums ir vienreizējs!" (Michael Brecker)

Koncertu tiešraidē translēs Latvijas Radio programma Klasika.

Video par dziedātāju var noskatīties šeit:

Biļetes uz koncertu nopērkamas Biļešu servisa kasēs un internetā: www.bilesuserviss.lv.

Vairāk informācijas meklējiet: www.rigasritmi.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja