Laika ziņas
Šodien
Migla
Rīgā 0 °C
Migla
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Ventspilī koncertēs saksofonists Kolins Stetsons ar grupu Ex Eye

Ventspilī, teātra nama Jūras vārti Jaunajā zālē, 1. novembrī ar pirmo un vienīgo koncertu Baltijas valstīs viesosies virtuozais amerikāņu saksofonists Kolins Stetsons (Colin Stetson) ar grupu Ex Eye, informēja koncerta pārstāve Antra Lācberga.

Ex Eye četrotnes priekšgalā ir saksofona spēles meistars Kolins Stetsons. Pie bungām – apvienību Liturgy, Zs, Guardian Alien un neskaitāmu citu muzikālu sadarbību dalībnieks Gregs Fokss (Greg Fox). Taustiņinstrumentus pārvalda Šazāds Izmailijs (Shazad Ismaily), kuru arī Latvijas klausītāji atpazīs kā Bena Frosta (Ben Frost), Sema Emidona (Sam Amidon), Marka Ribo (Marc Ribot) un vairāku citu mūziķu līdzgaitnieku. Iespējams, mazāk zināms ir kvarteta ģitārists Tobijs Samerfīlds (Toby Summerfield), taču viņa muzikālā bagāža nav mazāk iespaidīga  - dalība amerikāņu eksperimentālās, improvizētās un free jazz formācijās Crush Kill Destroy, Never Enough Hope un citās, kuras noteikti ir pelnījušas arī šejienes mūzikas cienītāju ievērību.

Pēc vairākiem spilgtiem, kritiķu un klausītāju ar sajūsmu uzņemtiem solo albumiem, koncertiem pasaules ievērojamākajos festivālos, koncertzāles un klubos (tostarp Durbes luterāņu baznīcā 2013. gada vasarā), Kolins Stetons grupā Ex Eye kopā ar domubiedriem pauž savu patiku pret krietni skaļāku, intensīvāku mūziku, kuras klausītāju vidū viens otram līdzās atrodami gan Stetsona saksofona spēles apbrīnotāji un džeza cienītāji, gan metālisti un allaž pēc jauniem meklējumiem kārie, kuri dod priekšroku nerimstošiem eksperimentiem ar ierasto mūzikas žanru robežšķirtnēm.

Arī autoritatīvais mūzikas medijs Pitchfork savā grupas debijas albuma recenzijā, kurā tam iedalījis augsto 8.1 novērtējumu, pievēršas pārspriedumam, ka Ex Eye mūzikā ierastie jēdzieni “metāls” un “džezs” netiek neveikli pretnostatīti, bet gluži pretēji – klausītājam ļauj atskārst abiem kopīgo.

Biļetes uz Ex Eye koncertu iespējams iegādāties no rītdienas, 5. septembra, plkst. 12 Biļešu Serviss tīklā. Tikai pirmās 30 biļetes pieejamas par ļoti īpašu cenu – 10 EUR.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja