Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Video: Top operetes Trīs zvaigznes. Zigfrīds ekranizējums

Operetes teātris publiskojis Platona Buravicka un Jura Hirša operetes-biogrāfiska stāsta Trīs zvaigznes. Zigfrīds ekranizējuma pirmo video rullīti jeb tīzeri, informēja teātra pārstāvji.

Operetes-biogrāfiskā stāsta ekranizējums ir Operetes teātra veltījums Latvijai un stāsta par Latvijas valsts dzimšanu un Zigfrīdu Anna Meierovicu, kurš panāca Latvijas valsts izveidošanu de jure un de facto, un ataino notikumus no laika, kad Meierovics bija Bēgļu komitejas biedrs, līdz pat nāves brīdim, kad viņš ir jau Starptautiski atzīts diplomāts.

Pirmā 21. gadsimta latviešu oriģināloperete filmēta cēlajā Lauteres muižā ar gadsimtiem glabātu vēstures elpu.

"Iestudējuma inscenējums veidots kā laikmetīgu mākslas valodu starpdisciplināra sintēze mūzikā, kino, horeogrāfijā un vizuālajā mākslā. Stāsta vadmotīvs ir Meierovica Sapņu istaba – viņa ideju kalve, kur no sapņa par Latvijas brīvvalsti – domām un stāstījuma par diplomāta dzīves gaitām, veidojas viņa portretējums. Libreta autora Jura Hirša teksts un dzeja ataino Meierovica dzīvi, akcentējot viņa gatavību upurēt personisko, ideālu un Latvijas nākotnes vārdā. Juris Hiršs ir spējis savienot valstsvīra portretu ar mīlestības caurvītas cilvēka dzīves portretējumu. Platona Buravicka mūzika ekspresīvā valodā glezno laikmeta vētras un mīlestības. Latvijas un starptautiskajai sabiedrībai Zigfrīda Annas Meierovica stāsts būs emocionāli spēcīgs gan mūzikas valodā, gan valstisku patriotismu audzējošs vēstures patiesību materiāls par Latvijas valsti," stāsta filmas režisore Dace Micāne-Zālīte.

Pēc Latvijas Operetes fonda pasūtījuma Platona Buravicka radīto mūziku solistiem un simfoniskajam orķestrim iestudējis un muzikāli smalki interpretējis diriģents Valdis Butāns, ko mūzikas audio ierakstā iemūžinājis skaņas režisors Andris Ūze.

Iestudējuma muzikālais vadītājs, diriģents Valdis Butāns: "Operetes Trīs Zvaigznes. Zigfrīds tapšanas process bijis gana ilgs un sarežģīts. Man ir īpašs prieks, ka šis lielas kopdarbs jau drīz nonāks pie klausītājiem un skatītājiem. Man kā diriģentam, šī bija pirmā praktiskā saskare ar komponistu Platonu Buravicki un viņa radīto mūziku, un tagad varu teikt, ka Buravickis ir patiešām talantīgs komponists un lielisks melodiķis. Operetes melodijas ir spilgtas un izteiksmīgas. Pateicos solistiem, orķestra mūziķiem, Latvijas Operetes fonda un Operetes teātra vadībai un visai radošajai komandai par saskanīgo darba procesu un ceru, ka skatītājiem patiks mūsu kopīgais veikums!"

Iestudējuma, inscenējuma un montāžas režisore ir Dace Micāne-Zālīte. Lomās: Zigfrīds Anna Meierovics – tenors Valters Gleške, Kristīne Bakmane – soprāns Sonora Vaice, Anna Meierovica – soprāns Jolanta Strikaite. 

Tā kā ārkārtas situācijas dēļ 11. novembrī VEF kultūras pilī un 12. novembrī Koncertzālē Cēsis plānotās pirmizrādes klātienē nevar notikt, un ir pārceltas uz vēlāku laiku, Operetes teātris noteiks citus pasaules pirmizrādes datumus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja