Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

XI Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki notiks 2015. gada jūlija sākumā

Ministru kabineta (MK) sēdē akceptēts rīkojuma projekts, kas paredz XI Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku norisi Rīgā 2015. gadā no 6. jūlija līdz 12. jūlijam, informēja Valsts izglītības satura centra pārstāve Diāna Ļaha.

Galvenās svētku norises vietas Rīgā tradicionāli ir Mežaparka Lielā estrāde, kur notiks Noslēguma koncerts un Daugavas stadions, kurā plānots Tautas deju lielkoncerts. Mežaparka Lielā estrāde vienlaikus var uzņemt līdz 14 tūkstošiem dziedātāju un līdz 40 tūkstošiem skatītāju. Savukārt Daugavas stadionam vēl jānodrošina atbilstoša infrastruktūra Deju lielkoncertu rīkošanai, lai tiktu ievēroti visi drošības pasākumi 16 līdz 18 tūkstošiem skolēnu – tautas deju dejotājiem gan mēģinājumu, gan koncertu laikā.

MK projektā noteiktas arī citas XI Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku pasākumu norises vietas, kuros izskanēs dažādi koncerti un pasākumi - Pūtēju orķestru un Bērnu simfonisko orķestru koncerti, Bērnu folkloras kopu programma, Bērnu vokālo ansambļu finālkonkurss un Tautas mūzikas koncerts, koru finālkonkurss, bērnu radošie pasākumi, Vizuālās un vizuāli plastiskās mākslas izstādi, Mūsdienu deju lielkoncerts, svētku atklāšanas pasākums.

Iepriekšējie Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki notika Rīgā no 2010. gada 6. jūlija līdz 11. jūlijam. Lai veiktu skolēnu iesaistīšanos Dziesmu un deju svētku procesā, nodrošinātu tradīcijas saglabāšanu un svētku sagatavošanu, iesaistīti vairāk nekā pieci tūkstoši interešu izglītības, profesionālās ievirzes mūzikā, mākslā un dejā pedagogi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja