Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Andris Zeibots. Spēlē veco dejotāju Kārli

Radio SWH jokotājs Andris Zeibots tēlo vīru zem tupeles izrādē Garais dancis

Krīzes laikā, kad televīzijā dejas un dziesmas ar zvaigznēm beigušās, literāts un radio SWH joku plēsējs Andris Zeibots nodarbosies tieši ar to — uz skatuves iejutīsies dejotāja lomā. Kur tad zvaigznes? Viņš pats! Arī, piemēram, latviešu erotikas māte Rita Lasmane, kurai izrādē nozīmīga loma.

A.Zeibots atgaiņājas no lauru pierakstīšanas viņam: citās Dramaturgu teātra izrādēs viņam mēdzot būt lielas lomas, bet šoreiz viņš ir tikai otrā plāna varonis. Lugu par kādu ambiciozu ģimenīti, kur valdonīgā māte savu meitu par katru cenu grib izaudzināt par deju zvaigzni, bet tēvs mīļā miera labad sievai piebalso, dramaturģe Lelde Stumbre sarakstīja vairākus gadus pirms tam, kad Latvijā kļuva populāri TV šovi ar zvaigžņu piedalīšanos.

"Redz, cik trāpīgi," A.Zeibots domīgi saka par izrādes mūsdienīgumu. Šovu grandiozie panākumi ne vienai vien mātei un tēvam tagad liek savu bērnu dzīt uz deju treniņiem kaut ar stibu. Cerībā, ka ar laiku tur kaut kas sanāks.

Visas šīs muļķības vien tāpēc, ka Rietumu pasaulē un, protams, arī Latvijā cilvēki pārlieku aizrāvušies ar savu "es", prāto A.Zeibots, kura mājas bibliotēkas plauktos rindojas kultūrteorijas grāmatas par Austrumu reliģiju, kultūru, modernajiem mītiem un psiholoģiju.

Kas izrādē Garais dancis būs pats Andris Zeibots? "Dikti vecs dejotājs Kārlis, kura sieva arī ir dejotāja, intrigante. Kārlis tā aizrāvies ar sevi, ka mājas dzīve, sieva — eh, tas viņam nav būtiski. Tādējādi, viņš kļūst vadāms. Sieva viņu vada."

Kaut arī A.Zeibotam režisors Hermanis Paukšs šoreiz iedalījis nelielu lomiņu, mēģināt bijis sarežģīti. Izrāde balstīta uz deju un dejai līdzīgām zīmēm. "Sarežģītas kustības, jātrāpa pareizajā ritmā. Visu laiku jāskaita līdzi takts," Zeibots nemaz neslēpj.

Dramaturgu teātri, kurā spēlē ar literatūru, aktiermākslu saistīti, gan arī pavisam nesaistīti cilvēki, H.?Paukšs nodibināja, lai rādītu latviešu lugas. Lugas iestudēšanas procesā katrs teātra dalībnieks izvēlas — viņš var būt gan režisora asistents, gan aktieris, gan kāds no teātra apkalpojošā personāla. Ja nav aktiermākslas pieredzes, jāapmeklē aktiermeistarības kursi, vēsta teātra mājaslapa.

A.Zeibotam ir aizkustinoši ideālistiska versija par to, kāpēc pats, starp citu, pēc profesijas režisors, spēlē Dramaturgu teātrī. Viņaprāt, katram cilvēkam kaut kas ir jāziedo savai valstij, ne tikai jākliedz un jāprasa, lai tā dod viņam. Piedalīšanās latviešu lugu iestudējumos bez atlīdzības ir veids, kā Andris Zeibots savai Latvijai ziedo ko labu. Kā viņam sanāk — lai katrs atnāk un noskatās pats!

Izrāde

Garais dancis, Lelde Stumbre

Rīgas Latviešu biedrības (RLB) nama Kamīnzālē 30.VI plkst.19.30

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā un RLB namā, Ls 5—10

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja