Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Daugavpils teātrī iestudētas divas jaunas izrādes

Daugavpils teātris iestudējis divas jaunas izrādes - latviešu dramaturga Edvarda Vulfa komēdiju Līnis murdā un rakstnieces Monikas Zīles Rūžys byudu golūs. Iestudējumu pirmizrādes notiks februārī, portālam Kultruasdiena.lv vēsta Daugavpils teātra mārketinga daļas vadītāja Ieva Anševica.

14. februārī plkst. 18.30 Daugavpils teātrī būs pirmizrāde latviešu dramaturga E. Vulfa komēdijai latviešu valodā Līnis murdā, kas ir pirmais režisora Jura Joneļa un scenogrāfa Uģa Bērziņa darbs Daugavpils teātrī. Līnis murdā ir stāsts par jaunu mākslinieku, kurš savus sirds sarežģījumus un materiālās grūtības cenšas risināt ievietojot sludinājumu avīzē, cerībā satikt bagātu skaistā dzimuma priekšstāvi. Dažādu aprindu dāmu atsaucība ir negaidīti pārsteidzoša, radot intriģējošus paņēmienus, kā izkļūt no sieviešu slazda. Izrādē galvenās lomas atveido staltākie latviešu aktieri - Egils Viļumovs un Māris Korsiets. Izrāde būs skatāma arī 17. februārī plkt.18.30.

Savukārt 29. februārī plkst. 18.30 Daugavpils teātrī pirmizrādi piedzīvos populārās rakstnieces M. Zīles Rūžys byudu golūs – šī ir otrā profesionālā izrāde latgaliešu valodā Daugavpils teātrī, ko iestudē režisors Pēteris Krilovs. Galvenajā lomā monoizrādē Rūžys byudu golūs spēlē Maija Korkliša. Izrāde Rūžys byudu golūs ir stāsts par piemīlīgu latgaliešu kundzi labākajos gados, kura, piekopdama māju un gatavodama pusdienas, izstāsta visu savu dzīvi.

Daugavpils teātrī februārī būs skatāmas arī vairākas jau repertuārā esošas izrādes: krievu valodā iestudētais darbs Tartifs jeb varenā XVII gadsimta afēra, ģimenes izrāde Kaķu nams, izrāde bērniem krievu valodā Baltā pasaka, eksistenciālā drāma krievu valodā Oskars un rozā dāma, skatītāju iemīļotā Kristīnes Jokstes komēdija latgaliski Klepernīku pogosta zvaigzne, ģimenes izrāde krievu valodā Raganu piedzīvojumi, kā arī jaunāko klašu skolēniem paredzētā muzikāli atraktīvā izrāde latviešu valodā Ferdinands Lieliskais.

Piektdien, 10. februārī plkst. 18.30 pēdējo reizi uz Daugavpils teātra skatuves ir iespēja noskatīties Reja Kūnija komēdiju krievu valodā Kā piekrāpt sievu. Izrādē negaidīto notikumu un pārpratumu karuselis sagriežas tādā tempā, ka brīžiem melns izskatās balts, bet balts - visās varavīksnes krāsās, un vispār - nekas nav tā, kā izskatās.

Biļetes uz izrādēm var iegādāties Daugavpils teātra biļešu kasē, Biļešu paradīzes kasēs visā Latvijā, kā arī internetā www.bilesuparadīze.lv. No februāra biļetes uz Daugavpils teātra izrādēm iegādājamas arī tirdzniecības centrā Ditton nams Daugavpilī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mūžībā devusies aktrise Baiba Indriksone

92 gadu vecumā mūžībā devusies teātra un kino aktrise Baiba Indriksone (22.02.1932–14.05.2024), liecina Latvijas Nacionālā teātra mājaslapā publicētā informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja