Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Daugavpils teātrī sezonas spēlētākā izrāde bijusi Raudupiete

Daugavpils teātris noslēdzis 2018./2019. gada sezonu, kurā spēlētākā izrāde bijusi Raudupiete, informēja teātra sabiedrisko attiecību vadītāja Janīna Ivanova.

2018./2019. gada sezonas laikā skatītājiem tika piedāvāti astoņi jauniestudējumi.

Sezonas šķērgriezumā visspēlētākā izrāde bija Raudupiete, savukārt skatītāju apmeklētākās izrādes bija Džeina Eira (Lielā zāle), Hamlets (Lielās zāles skatuve) un Purva bridējs (-i) (Eksperimentālā skatuve).

Šajā sezonā nodarbinātākā aktrise bija Kristīne Veinšteina, savukārt nodarbinātākais aktieris – Miroslavs Blakunovs. Spēlējošākais dejotājs bija Māris Boka, bet spēlējošakās dejotājas titulu šosezon dalīja trīs pārstāves: Jeļizaveta Pudnika, Svetlana Morozova un Anna Sultanova. Savukārt spēlētākā viesizrāde bija Jubileja ‘98.

Daugavpils teātra valdes Atzinības rakstu par īpašiem sasniegumiem 2018./2019. gada sezonas laikā saņēma aktieri Mihails Abramovs, Māris Korsiets, Marks Šelutko, Aleksandrs Komarovs un aktrise Jeļena Ņetjosina. Savukārt Daugavpils teātra iekšējā balsojumā par sezonas aizkulišu meistaru tika atzīta noformēšanas māksliniece Linda Bružuka.

Sezonas noslēguma pasākumā tika apspriesti arī nākamās sezonas plāni. Septembrī savu pirmizrādi piedzīvos multimediāls projekts – Pjēra Paolo Pazolīni lugas Affabulazione  iestudējums Oļega Šapošņikova un Lucinas Sosnovskas režijā. Izrādes tapšanā iesaistīta arī Nacionālās kino balvas Lielais Kristaps ieguvēja Ināra Kolmane, kura ir režisore izrādē uz ekrāna redzamajam kinomateriālam. Muzikālā noformējuma autors būs komponists Jēkabs Nīmanis.

Rudenī tiks iestudēta krievu dramaturga Dmitrija Daņilova luga Cilvēks no Podoļskas, par kuru 2018. gadā autors saņēma Zelta masku kategorijā Labākais dramaturgs. Iestudējuma režisors būs Georgijs Surkovs, ar kuru Daugavpils teātrim ir izveidojusies ilggadēja sadarbība: viņš ir iestudējis tādas izrādes kā Pieci vakari, Tumšās alejas, Viss ir viņa un daudzas citas.

Tāpat nākamās sezonas pirmajā pusē gaidāma pirmizrāde režisora Jura Joneļa iestudējumam Jāzeps un viņa brāļi, savukārt 2020. gada sākumā skatītājus gaidīs jauna dejas izrāde, kuras horeogrāfe būs Irina Saveļjeva, un Fjodora Dostojevska romāna Brāļi Karamazovi iestudējums Lucinas Sosnovskas režijā.

Rudenī Daugavpils teātris atkal dosies viesizrādes Rīgā. Šoreiz galvaspilsētas skatītājiem tiks piedāvātas trīs izrādes trīs dažādās lokācijās: mūzikls Džeina Eira VEF Kultūras pilī, iestudējums Kliedzēji LKA Teātra mājā Zirgu pasts, Spēlmaņu nakts 2017 laureāte Jubileja ‘98 Ģertrūdes ielas teātrī. Biļetes uz mūziklu Džeina Eira jau ir pārdošanā, savukārt biļešu iepriekšpārdošana uz pārejām izrādēm tiks paziņota jūnija laikā. Tāpat atgādinām skatītājiem, ka biļetes uz Daugavpils teātra izrādēm septembrī jau ir pārdošanā.

Daugavpils teātra kolektīvs pateicas skatītājiem par neaizmirstamām emocijām šīs sezonas garumā un ar nepacietību gaida tikšanos 2019./2020.gada sezonā!

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja