Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

Daugavpils teātrī top iestudējums pēc Gogoļa stāsta Šinelis motīviem

16. aprīlī Daugavpils teātrī notiks pirmizrāde iestudējumam latviešu valodā Šinelis un Šinelis (rež. Paula Pļavniece), kura dramatizējums tapis pēc Nikolaja Gogoļa stāsta motīviem, informēja teātra pārstāve Janīna Ivanova. Izrādes dramaturģiju veidojusi Justīne Kļava. 

Iestudējumā Šinelis un Šinelis Gogoļa stāsts tiks atspoguļots mūsdienu kontekstā, ietērpjot varoņus jaunā laikā un telpā, bet saglabājot autora iekodēto vēstījumu. Izrādes dramaturģe Justīne Kļava atzīmē: "Strādājot pie dramatizējuma man bija ļoti svarīgi atrast Nikolaja Gogoļa darba Šinelis varoņu analogus mūsdienās. Gribēju izstāstīt "mazā cilvēka" stāstu un pārdzīvojumus mūsdienu kontekstā un atrast paralēles starp Gogoļa attēloto pasauli 19. gs. beigās un pasauli, kurā dzīvojam mēs."

Tas ir stāsts par maza cilvēka jeb sabiedrībā nenozīmīga cilvēka likteni. Galveno varoni nevar nosaukt par drosmīgu vai atjautīgu vīru. Viņam nav nedz naudas, nedz varas. Tāpēc viņš paliek sabiedrībā neievērots un nenovērtēts. Kādu dienu viņā pamostas cerība, ka jauna šineļa iegāde kļūs par atslēgu jaunai dzīvei. Bet sabiedrībā, kurā cilvēks tiek vērtēts attiecībā pret savu mantisko vai sociālo stāvokli, alkas būt pieņemtam nav remdināmas.

Sadarbība ar režisori P. Pļavnieci un dramaturģi J. Kļavu Daugavpils teātrim izveidojās starptautiska festivāla – laboratorijas Telpa – Daugavpils ietvaros. Vēlāk, 2015. gadā, režisore Paula Pļavniece atgriezās Daugavpils teātrī, lai iestudētu izrādi Svešie svētki. Šī izrāde guva atzinību arī teātra kritiķu vidū un tika nominēta Spēlmaņu nakts balvai kategorijā Gada sasniegums oriģināldramaturģijā

Izrādes Šinelis un Šinelis varoņos iedzīvosies Daugavpils teātra aktieri Kristīne Veinšteina, Māris Korsiets, Egils Viļumovs, Līga Ivanova, Maija Korkliša un Ritvars Gailums. Scenogrāfiju un  kostīmus veido Marija Rozīte–Vītola. Mūzikālais noformējums - Uldis Sniķers, gaismas – Sergejs Vasiļjevs.

Tuvākā izrāde – 17. aprīlī plkst. 17. Biļetes - Daugavpils teātra kasē (tel. 65426520) un internetā www.bilesuparadize.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja