Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Interneta tiešraidē notiks performance Drāmas hospitālis

Interneta tiešraidē 11. un 12. augustā norisināsies unikāls starptautisks mākslas projekts Drāmas hospitālis, kas, apvienojot dažādas teātra, performances un vizuālās mākslas izpausmes, pētīs sabiedrības vajadzību veidot labā un ļaunā konstruktus, informēja projekta pārstāvji.

Benedikts Spinoza savā darbā Ētika raksta: “Ja cilvēki dzimtu brīvi, tad viņi nevarētu izveidot nekādu jēdzienu par labu un ļaunu, kamēr vien viņi būtu brīvi.” Iedvesmojoties no Spinozas apcerējumiem un Bena Peina (Ben Payne) lugas Grēcinieks (Sinner), performance būs mēģinājums dekonstruēt sociālos, reliģiskos, filozofiskos un psiholoģiskos uzskatus par absolūti labo un absolūti slikto.

Performance būs vērojama tikai interneta tiešraidē. Nepārtrauktā režīmā to būs iespējams skatīties mājas lapā - www.gallerywindow.com, kā arī atsevišķas tiešraides un procesa atspoguļojums tiks ievietots projekta Facebook lapā - https://www.facebook.com/dramashospitalis.

Starptautisko tiešsaistes mākslas projektu īstenos latviešu jaunās mākslinieces Justīne Vaivode un Māra Uzuliņa sadarbībā ar somu mākslinieku Panu Ollikainen un Juho Poesiloe Pöysti izveidoto Abandoned House Gallery Igaunijā.

“Šis ir liels izaicinājums, jo parasti, strādājot pie kāda mākslas projekta, pastāv iespēja, ja ne domās, tad vismaz fiziski „aizbēgt” no tā, taču šoreiz divas dienas pavadīsim burtiski dzīvojot savā mākslā. Mēs strādāsim ar performances saturiskajiem jautājumiem, kurus vēlamies pētīt, bet tāpat būs interesanti vērot, kā procesā transformēsies dažādas robežas mūsu nepārtrauktās klātesamības dēļ,” stāsta Justīne Vaivode.

Justīne Vaivode ir Latvijas Kultūras akadēmijas režijas mākslas absolvente, kas studējusi teātra režiju un fizisko teātri arī Galīcijas Dramatisko mākslu skolā (Escola Superior de Arte Dramática de Galicia) Spānijā. Asistējusi tādiem režisoriem kā Māra Ķimele, Mihails Gruzdovs, Mārtiņš Eihe, Lauris Gundars, Gildas Aleksa (Lietuva). Piedalījusies vairākās starptautiskās meistarklasēs un darbnīcās, kurās guvusi pieredzi un zināšanas protesta mākslā, delartiskajā komēdijā, dejas teātrī, flamenko, dervišu dejās, buto, ķermeņa kustībā u.c.

Māra Uzuliņa studējusi leļļu teātra mākslu Latvijas Kultūras akadēmijā un Francijas Nacionālajā Leļļu teātra augstskolā (École Nationale Supérieure des Arts de la Marionnette). Zināšanas papildinājusi meistarklasēs pie tādiem leļļu un objektu teātra profesionāļiem kā Nevils Tranters (Neville Tranter), Žaks Templero (Jacques Templeraud), Žizele Vienne (Gisèle Vienne), Franks Zonle (Frank Soehnle) u.c. Ar performancēm, objektu un leļļu teātra autordarbiem piedalījusies Rīgas Performances festivālā, Mūsdienu Mākslas galerijas festivālā, Starptautiskajā leļļu teātra augstskolu festivālā Puppet-no-Puppet, Muzeju nakts pasākumos u.c.

Abandoned House Gallery ir somu mākslinieku Panu Ollikainen un Juho Poesiloe Pöysti izveidots projekts - galerija, kura izvietota pamestā ēkā Igaunijas ziemeļu daļā. Galerijas lokācijas vieta ir slepena. Mākslinieki, kuri veido ekspozīcijas un performances, uz galeriju tiek nogādāti aizsietām acīm. Galerijā notiekošo iespējams vērot visu diennakti tiešsaistes režīmā īpaši izveidotā mājaslapā - www.gallerywindow.com.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja