Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Iztīrīt sevī atriebes briesmoni, pārdzimt

Grāfs Monte-Kristo kāpj uz Rīgas Krievu teātra skatuves

"Grāfs Monte-Kristo ir kā mūsdienu Betmens – jā, tā tas ir! Viņš cīnās pret tumšajiem spēkiem, kuri mūsu dzīvi grib noliekt uz tumsas pusi. Kā uguni nesošais Prometejs, kurš pats šajā ugunī aiziet bojā. Visi mūsdienu supervaroņi ir Edmona Dantesa mazbērni un mazmazbērni. Aleksandrs Dimā ir uzrakstījis bestselleru," uzskata M. Čehova Rīgas Krievu teātra aktieris Aleksejs Korgins.

Jaunais jūrnieks Edmons Dantess atgriežas Marseļā ar priekpilnām cerībām un ticību nākotnei: viņš būs Faraona kapteinis, viņu gaida līgava – visskaistākā meitene pasaulē, viņš varēs nodrošināt cienīgas vecumdienas savam mīļajam tēvam. Bet Edmona ceļā nostājas citu skaudība, nekrietnība un bailes – un pēc 24 gadiem Parīzē parādās noslēpumainais grāfs Monte-Kristo...

Uz Rīgas Krievu teātra skatuves grāfs Monte-Kristo kāps šodien, 10. maijā plkst. 19, kad pirmizrādi piedzīvos režisora un teātra mākslinieciskā vadītāja Sergeja Golomazova pēc A. Dimā romāna motīviem iestudētā izrāde Grāfs Monte-Kristo. Esmu Edmons Dantess

Droši vien katrs no mums kaut reizi dzīvē ir saskāries ar nodevību. Neizpildīts solījums, tenkas aiz muguras, lūgums pēc palīdzības, kas palicis bez atbildes, neuzticība – nodevībai ir daudz un dažādas formas. Dažreiz nodevība ievaino nāvējoši. Kā arī – tā maina gan to, kurš nodevis, gan to, kurš ticis nodots, reizēm radot briesmoņus, no kuriem viens no lielākajiem ir alkas pēc atriebības. Galvenās lomas atveidotājs Aleksejs Korgins saka: "Mūsdienās nekas nav mainījies. Analogus varam atrast mūsu dzīvē un varam vilkt paralēles arī ar Dantes deviņiem elles lokiem – arī Edmons Dantess atrodas bedrē, mirst un tikai pēc tam, kad no sevis iztīra atriebes kāri, viņš pārdzimst. Piedzimst no jauna. Tikai pēc tam viņš varēs mierīgi dzīvot. Ja varēs."

A. Korginam, kurš pazīstams arī kā komēdijas žanra aktieris, šajā izrādē jāiejūtas pilnīgi citā ampluā. "Iekšēji jau esmu gatavs, lai kaut ko pavēstītu par šo personāžu, man ir, ar ko padalīties. Lai arī esmu nogājis ne pārāk garu dzīves ceļu, man ir ko teikt. Arī manī ir daudz iekšēja protesta, lietu, ar kurām nevaru sadzīvot. Dvēsele jau ir izpluinīta," pasmaida aktieris.

Muzikālajā drāmā varēs dzirdēt Veronikas Plotņikovas un citu teātra dziedošo aktieru balsis. Izrādes komponiste ir Laura Kvinta, dramaturgs – Nikolajs Denisovs. Šis ir radošs izaicinājums visam Rīgas Krievu teātra kolektīvam, A. Korgins apstiprina: "Tikām nolikti sarežģītā situācijā, iestudējums tapa īsā laikā, paralēli pilnā sparā rit teātra sezona, bet cenšamies, lai skatītājs paliktu apmierināts. Viss jums! Un mazliet sev."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja