Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Liepājas teātra skatītāju balsojumā par labākajiem atzīti Gints Grāvelis, Inese Kučinska un mūzikls Purva bridējs ugunī

Šogad tradicionālajā Liepājas teātra skatītāju balsojumā par labākajiem atzīti Gints Grāvelis, Inese Kučinska un režisora Regnāra Vaivara iestudētais mūzikls Purva bridējs ugunī, informēja Liepājas teātra pārstāvji.

Ik gadu sezonas beigās (jūnijā) Liepājas teātrī norisinās skatītāju balsojums, lai noskaidrotu iestudējumus, kā arī aktierus pirmā un otrā plāna lomās, kurus skatītāji uzskata par labākajiem un mīļākajiem. Šogad, ņemot vērā ierobežoto teātra darbību, balsojums jūnijā nenotika, taču, lai nezaudētu ilgus gadus kopto un teātrim tik mīļo tradīciju, balsojums tika izsludināts īsi pirms Ziemassvētkiem. Izpaliekot rezultātu paziņošanai skatītāju klātbūtnē, tos aktieriem paziņoja teātra direktors Herberts Laukšteins.

Lai arī Gints Grāvelis ir Dailes teātra aktieris, skatītāji tieši viņa Edgara lomas atveidojumu izrādē Purva bridējs ugunī novērtējuši kā labāko. Savukārt Inese Kučinska balvu saņēmusi par vairākām galvenajām lomām izrādēs Ķiršu dārzs, Pilnīgi svešinieki, Saviļņojums un Šekspīrs, par kuru saņēmusi arī Spēlmaņu nakts Gada aktrises balvu. Par labākajiem aktieriem otrā plāna lomās skatītāji atzinuši Edgaru Ozoliņu un Karīnu Tatarinovu (abus par lomām vairākās izrādēs).

Par veiksmīgāko izrādi skatītāji pārliecinoši izvēlējās režisora Regnāra Vaivara iestudēto mūziklu Purva bridējs ugunī. Otro vietu skatītāju balsojumā ieguva režisora Elmāra Seņkova iestudējums Šekspīrs, bet trešo ar vienādu balsu skaitu dalīja Ķiršu dārzs Ditas Lūriņas režijā un  Vienaldzības gadsimts Dmitrija Petrenko režijā.

Balsojumā tika iekļautas deviņas izrādes, kas tapušas laika posmā no 2019. gada jūnija līdz šim brīdim – visi iestudējumi, kam bija jānotiek teātra 113. sezonā, bet daļai pirmizrādes tika pārceltas uz šīs – 114. – sezonas sākumu.

Liepājas teātra skatītāju balsojums notiek jau kopš 2008. gada un jau otro gadu to atbalsta TIAMO grupa. Liepājas teātris saka paldies ikvienam skatītājam, kas piedalījās balsojumā, un ļoti gaida tikšanos klātienē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja