Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Liepājas teātrī pirmizrādi piedzīvos iestudējums Cietsirdīgās spēles

Liepājas teātra aktieru trupai nupat pievienojās deviņi jauni aktieri. Skatītājiem bija iespēja viņus iepazīt iestudējumā Diagnoze – jaunība. Tagad aktierus darbībā būs iespējams redzēt arī 19. augusta vakarā, kad pirmizrādi Liepājas teātra mazajā zālē koncertzālē Lielais dzintars piedzīvos viņu diplomdarba izrāde Cietsirdīgās spēles, kas ir iekļauta teātra repertuārā. Iestudējumu pēc Alekseja Arbuzova lugas veidojis režisors Dmitrijs Petrenko, informēja teātra pārstāve Zanda Borga.

Cietsirdīgas spēles ir izrāde par bērnu attiecībām ar vecākiem. Precīzāk – par vecāku attiecībām ar saviem bērniem. Kā tikt galā ar saviem aizvainojumiem pret vecākiem? Vai to var izdarīt, ja vecāki nesaskata savas kļūdas un nevēlas tās labot? Vai jaunieši paši var izmainīt to attiecību "programmu", ko viņiem ir ierakstījuši vecāki kopš bērnības? Vai viņi spēs piedod un, galvenais, vai viņi varēs būt labāki nekā tie, kas viņus audzināja?

"Izrāde tapa kā jauniešu pirmais diplomdarbs. Tās mērķis bija likt aktieriem izstrādāt lomu no sākuma līdz beigām – ar visu to metožu palīdzību, kuras viņi bija apguvuši 4 studiju gadu laikā. Iedziļināties raksturu biogrāfijās, meklēt līdzīgo un atšķirīgo ar sevi, saprast savas attiecības ar vecākiem un meklēt līdzības ar saviem varoņiem. Līdz tam viņi bija veidojuši tikai atsevišķus fragmentus, tāpēc šis iestudējums ir viņu pirmais nopietnais darbs uz skatuves," par izrādes tapšanu saka Dmitrijs Petrenko.

Iestudējumā piedalās Kintija Stūre, Kārlis Ērglis, Artūrs Irbe, Kārlis Artejevs, Madara Viļčuka, Madara Kalna vai Agnija Dreimane, Valts Skuja, kā arī Inese Kučinska, Leons Leščinskis, Herberts Laukšteins un Milda Ziemane.

Režisors pats veidojis arī skatuves iekārtojumu, savukārt gaismu partitūru radījis Dainars Albužis. Lugu no krievu valodas tulkojusi un adaptējusi Rasa Bugavičute-Pēce.

Izrādi iespējams noskatīties arī 25. augustā un 24. septembrī.

Teātris atgādina, ka teātri apmeklēt klātienē iespējams tikai tiem skatītājiem, kuri ir vakcinēti pret Covid-19, kā arī tiem skatītājiem, kuri Covid-19 pārslimojuši. Ierodoties teātrī, skatītājiem būs jāuzrāda ieejas biļete kopā ar derīgu pasi vai ID karti un Covid-19 sertifikātu. Ieejas biļete būs derīga tikai kopā ar minēto sertifikātu un personu apliecinošu dokumentu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Līdzināties, mierā!

Kur viņi paliek? Lauzu galvu katru reizi, kad dzirdu uztrauktas balsis, kas atkārto vēl un vēlreiz: trūkst cilvēku

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja