Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Liepājas teātris dosies viesizrādēs un piedalīsies vairākos festivālos

Lai gan Liepājas teātris jauno sezonu atklās 11. septembrī, piedāvājot skatītājiem I. Turgeņeva lugas Mēnesis uz laukiem iestudējumu Konstantīna Bogomolova režijā, intensīvs darbs teātrī notiek jau tagad – paredzētas vairākas viesizrādes un dalība divos festivālos, informēja teātra pārstāve Zanda Borga.

1. un 2. augustā Liepājas teātris jau trešo reizi piedalīsies Cēsu mākslas festivālā, ciklā Grand Prix izrādot septiņām Spēlmaņu nakts balvām nominēto izrādi 1984 (režisore Laura Groza-Ķibere).

Bet jau 6. augustā teātris dosies uz Klaipēdu, kur ar iestudējumu Indulis un Ārija piedalīsies starptautiskajā teātra festivālā Muzikālais augusts jūras krastā. Pēc tam iestudējumu būs iespējams noskatīties arī Rīgā, kad 14. un 15. augustā tas tiks spēlēta Dailes teātrī.

Festivāls Muzikālais augusts jūras krastā notiek jau 18. reizi laika posmā no 25. jūlija līdz 14. augustam, tā vienojošā tēma ir Mīlestības alķīmija. Festivāla ietvaros tiks izrādīta opera, mūzikli, kustību izrādes un dramatiskā teātra izrādes. Festivālā uzaicināti piedalīties teātri no septiņām valstīm – Rumānijas, Vācijas, Polijas, Ukrainas, Krievijas, Čehijas un Latvijas.

Raiņa lugu Indulis un Ārija kā kustību izrādi (versiju bez vārdiem) pagājušās sezonas sākumā iestudēja režisors un horeogrāfs no Krievijas Sergejs Zemļanskis. Tā saņēmusi trīs Spēlmaņu nakts nominācijas – tai skaitā Gada lielās formas izrāde.

"Atsacīšanās no Raiņa vārda ir bijusi Liepājas teātra izvēle un uzdrošināšanās. Visticamāk, liepājnieki, rēķinājās, ka būs zaudējumi un būs arī pārmetumi par lugas jēgas sašaurināšanu. Vai bija vērts? Noteikti! Jo radusies jaudīga un enerģētiska izrāde, kas vēl pirms gada būtu pavisam citāda," par iestudējumu teikusi teātra zinātniece Edīte Tišheizere.

Dalība festivālā ir pirmais solis sadarbības veidošanā ar Klaipēdas valsts muzikālo teātri. Jau oktobrī liepājniekiem būs iespēja noskatīties šī teātra baleta trupas kustību izrādi Altāru ēnā, kas veidota pēc lietuvieša autora noveles motīviem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Notiks orķestra Rīga bezmaksas koncerti bērniem

No 12. maija līdz 2. jūnijam Rīgā svinēs Ģimenes mēnesi un šīs kultūras programmas ietvaros divas reizes izskanēs orķestra Rīga koncerts Supervaroņi – piektdien, 17. maijā, plkst. 17.00 Kultūras pi...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja